HCM smed næsten sejren væk: Målmand blev den store helt få sekunder før tid

Frederik Hummelmose reddede aftenen for HC Midtjylland, der vandt knebent hjemme over HEI

27. november 2020, 21.05

Frederik Hummelmose reddede HCM. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Målmand Frederik Hummelmose blev den store helt for HC Midtjylland, da han bare et par sekunder før tid diskede op med en pragtredning og forhindrede, at gæsterne fra HEI udlignede og snuppede det ene point. I stedet vandt HCM den spændende kamp med 24-23.

Sejren sender HCM op på en øjeblikkelig tredjeplads i 1. division.

HCM’s cheftræner, Mads Hjortshøj, havde på forhånd advaret om, at HEI er et snu hold, som er svært at løbe om hjørner med. Det viste sig at være helt rigtigt, for selvom hjemmeholdet gjorde mange gode ting, lykkedes det aldrig at ryste gæsterne af i første halvleg.

HEI (Hjortshøj-Egaa) trænes af rutinerede Ryan Zinglersen, der blandt meget andet har en fortid som træner for håndboldkvinderne i Ikast. Han havde fået sat sine spillere godt op til at yde HCM kvalificeret modstand, men det var dog HCM’erne, der var knebent i teten halvlegen igennem.

Pausestillingen var 12-11 til HC Midtjylland.

Straks fra anden halvlegs start stak hjemmeholdet dog af, anført af Sebastian Wistoft Jensen og velskydende Mathias Rousku Petersen på venstrefløjen. Føringen kom op på 19-13, og det lignede en afgørelse.

Læs også
HC Midtjyllands redningsmand: Jeg lavede en sprællemand
+Abonnement

Gik i stå til sidst

I kampens slutfase fik HCM’erne problemer med at passere gæsternes keeper Alexander Kvist. Angrebsspillet blev mere og mere stresset, alt imens HEI støt og roligt åd af HCM’s forspring på måltavlen.

Blandt andet to scoringer i tomt mål på tekniske HCM-fejl gjorde, at HEI kom op på 23-24 med små to minutter tilbage.

I de sidste sekunder byggede gæsterne et angreb op, og til sidst slap Henrik Juul Nielsen helt fri igennem, men HCM-keeper Frederik Hummelmose blev aftenens store helt, da han fik pareret skuddet med venstrebenet.

Stor jubel i Sportscenter Herning over en, alt i alt, fortjent hjemmesejr, som dog var uhyggeligt tæt på at blive smidt væk.

Læs også
Kom på banen til klapsalver: HCM’er fik comeback efter næsten et år
+Abonnement

Comeback til HCM-streg

I anden halvleg fik HCM-stregen Kasper Didriksen comeback efter 11 måneders pause på grund af en korsbåndsskade. Han blev klappet på banen og fik små 10 minutter, hvor han knoklede godt i forsvaret og også fik et enkelt indspil, hvor gæsternes målmand dog klarede skuddet.

Topscorer for HCM i kampen blev Sebastian Wistoft Jensen med otte mål.

HC Midtjylland spiller næste gang på næste lørdag - det er på udebane mod SUS Nyborg.