En weekend fyldt med kultur i Ikast-Brande

I den kommende weekend er der Frivillig Fredag og Kulturnat rundt i hele kommunen

25. september 2019, 15.05

I weekenden sker forskellige aktiviteter rundt i hele kommunen i forbindelse med Frivillig Fredag og Kulturnat, blandt andet i Isenvad. Foto: Jørn Deleuran

IKAST-BRANDE På fredag og lørdag bliver der fejret Frivillig Fredag og Kulturnat flere steder i Ikast-Brande Kommune.

I Klovborg er man klar til for første gang at slå byportene op for kulturen, der er for alle aldre og hele familien.

Blandt alt det, man kan opleve om fredagen, kan nævnes et tango-show ved Tango MidtVest på Klovborg Friskole, et fakkeltog fra Klovborg Friskole til Klovborg Kirke og en særforestilling af Disney-filmen »Løvernes Konge«, som Klovborg Kino inviterer til.

Fredag sker der også noget i Nørre Snede, Isenvad, Harrild Hede, Ikast, Brande og Engesvang.

Afslutningsbegivenheden til Frivillig Fredag og Kulturnatten foregår lørdag eftermiddag på Klosterlund Museum, hvor der er bydyst.

Brug for kultur

Isenvad er en af de byer, der byder på forskellige arrangementer.

Søren Hansen står sammen med sin nabo Erik Kavin bag Kulturgruppen Isenvad, og de glæder sig til weekendens aktiviteter, som byder på blandt andet musikalsk caféaften med fællessang fredag, og lørdag er der historisk byløb/gang med poster rundt om i byen.

- Vi lægger stor vægt på, at der skal være noget for alle, og at det ikke skal koste noget, siger Søren Hansen om weekendens tilbud.

Ifølge Søren Hansen er det vigtigt for en by som Isenvad at støtte op om de kulturarrangementer, der sker i kommunen.

- Det ligger os noget på sinde, og det er nok ud fra et perspektiv om, at hvis man skal tiltrække nye indbyggere til sådan nogle landsbyer, skal der mere til end bare byggegrunde og fodboldbaner. Der skal være nogle kulturaktiviteter. Vi skal vise, at her sker noget, siger han.

På spørgsmålet om, hvad Søren Hansen glæder sig mest til, svarer han:

- Det er altid spændende at se, hvor mange, der dukker op til sådan noget her. Vi håber på en god opbakning både fredag og lørdag.