Teater rykker på gaden

Ikast-Brande Kommune er igen med på ruten, når Danmarks Internationale Gadeteater rykker ud i sensommeren

9. juli 2021, 09.54

Giorgio Harmonie spiller op til fest og ballade i Engesvang og Ejstrupholm. Foto: PR-foto

IKAST-BRANDE Danmarks Internationale Gadeteater indtager i sensommeren en række byer, og igen er Ikast-Brande med på turneplanen. Denne gang kan gadeteater opleves i Ikast, Ejstrupholm, Nørre Snede og Engesvang.

Det er kun muligt, fordi mange frivillige løser en masse praktiske opgaver - i kombination med et økonomisk bidrag fra Kultur- og Fritidsudvalget, der arbejder for at få kommunens kultur- og bibliotekspolitik til at være levende - der hvor borgerne er.

Lørdag 14. august er der marionetteater på torvet i Ikast: en forestilling med finurlige indfald og humor, som både børn og voksne kan more sig over. Bag arrangementet står Vores Ikast og biblioteket, der har sikret sig at kunne bruge Strøgcentret i tilfælde af regnvejr.

Gademusikanter og gøglere

I Ejstrupholm lægger Anlægget faciliteter til, når en flok gademusikanter stiller op søndag 15. august. De vil sprede glæde og varme og inddrager publikum med glimt i øjnene. Skulle der være udsigt til regn, opfordres man til at medbringe paraplyerne.

Den Absurde Duo er navnet på en gruppe gadegøglere, der laver gak for børn og voksne. Den forrygende duo møder op søndag 15. august på Nørre Snede Skole, hvor Nørre Snede kultur- og biblioteksforening sammen med kommunen og biblioteket sørger for, at tingene glider.

I Engesvang er der også teater på vej. En flok vanvittige gademusikanter med de vildeste påfund, gakkede gangarter og livgivende musik spiller op på græsarealet ved Birkevej og Jernbanegade søndag 15. august. Her er det Kulturens Venner, der sammen med Kultur og Biblioteket i Ikast-Brande Kommune sørger for den praktiske del af afviklingen.

Duo Absurde Duo laver gadegøgl og gak for borgerne i Nørre Snede. Foto: PR-foto
Hanging by Thread er navnet på gruppen, der optræder i Ikast lørdag 14. august. Foto: PR-foto