Megagodt gået Herningsholm Erhvervsskole

19. februar 2020, 21.40

Karl Højhus Jeppesen. Foto: PR-foto

UDDANNELSE Jeg har med stor interesse erfaret, at Herningsholm Erhvervsskole for fjerde år i træk sætter ny rekord i antal elever, som vælger erhvervsuddannelser. Det glæder mig rigtig meget og et stort tillykke til Herningsholm Erhvervsskole med den store fremgang i antal nye elever.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der på landsplan er alt for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse, samt at mange skoler melder om enten faldende eller stagnerende tilmeldingsantal. Derfor er det også fantastisk, at vi i Herning Kommune kan være stolte og bryste os af en flot fremgang igen i år. Det er dejligt at se, at flere års indsats for at trække flere til erhvervsuddannelserne begynder at give udbytte, men det må ikke blive en sovepude.

Indsatsen skal forstærkes, for at flere vælger en erhvervsuddannelse, hvis vi skal uddanne alle de faglærte, vi får brug for i fremtiden.

Vi må samle alle parter om at styrke samarbejdet mellem folkeskoler/efterskoler og erhvervsskole i udskolingen. Vi må for alvor tage fat på at gøre folkeskolens ældste klasser til en start på en ungdomsuddannelse.

Vi skal i vejledningen samtidigt vise alle unge de spændende job, som en erhvervsuddannelse kan føre til samt vise alle unge, hvor mange muligheder for videreuddannelse, der er.

Det er nødvendigt, at alle parter samarbejder om at skabe resultater på dette område, og vi er flere, der må bidrage aktivt.

Lokale politikere, forældre, lærere, studievejledere og erhvervsskoler har sammen med erhvervsledere samt arbejdsgivere og arbejdstagere et stort ansvar for at vejlede de unge bedst muligt, så de alle får en uddannelse, hvor der også er arbejde fremover.

Jeg ser frem til et fortsat styrket og meget positivt samarbejde mellem Herning Kommunes mangfoldige erhvervsliv samt folkeskolen og mange forældre med henblik på, at vi får endnu flere lokale unge til at vælge en erhvervsuddannelse, idet vi må erkende, at vi har mega hårdt brug for unge faglærte i årene fremover.

Læs også
Rekordmange unge vælger en erhvervsuddannelse i Herning: Det kan blive endnu bedre
+Abonnement
Læs også
Udflugt for Folketingets medlemmer