Standpunkt: Vi sætter pris på lokale forbilleder

Udgivet:31. maj 2023, 13.00

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

4 måneder siden

De kommende dage vil Herning Folkeblads medier bære præg af en helt særlig begivenhed, som Folkebladet selv står bag.

Herning Folkeblad er ejet af en fond, som har to formål: at udgive medier i Midtvestjylland og at yde støtte til gode, lokale formål.

Sidstnævnte sker blandt andet ved en årlig prisuddeling, som Folkebladets ejer har stået bag siden 1986, og som efterhånden løber samlet op i omkring fem millioner kroner.

I år foregår prisuddelingen i morgen 1. juni, hvor fonden uddeler 100.000 i form af fire priser inden for henholdsvis kultur, uddannelse, erhverv og sport.

Det er læserne, fondens medlemmer og Herning Folkeblads redaktion, der er kommet med de mange gode forslag til engagerede og initiativrige personer, institutioner, foreninger og virksomheder fra lokalområdet, som fortjener fondens priser og den opmærksomhed, der følger med.

Fire priskomiteer har efterfølgende voteret og valgt de fire modtagere, som om nogen bør modtage lokalt skulderklap, hæder og penge fra Herning Folkeblads Fond.

De fire yderst værdige modtagere er blevet valgt og bliver hyldet, fordi de er noget særligt inden for deres felt, og ved en festlig sammenkomst torsdag formiddag vil fonden derfor hædre dem hver især med 25.000 kroner, fortjente klapsalver og velvalgte ord.

Festligheden og de fire prismodtagere vil du kunne læse om i avisen og på herningfolkeblad.dk i morgen og de kommende dage, hvor vi bringer portrætter af modtagerne.

For ganske som modtagerne i den grad har fortjent priserne, har de også fortjent din og min opmærksomhed.

Herning Folkeblad og Herning Folkeblads Fond er stolte over hvert år at uddele priser til lokale ildsjæle, der gør en forskel, opnår flotte resultater og er et forbillede og en inspiration for os andre. Og som hver dag kæmper for at gøre det bedste på netop deres felt.

For os er det glasuren på kagen, at vores daglige arbejde med at bringe nyheder, inspiration, underholdning og debat til lokalområdet også munder ud i, at vi kan hædre lokale forbilleder med fondens priser.

Vi glæder os også hvert år over at opleve og mærke, hvor meget det betyder for modtagerne, at det er en lokalforankret pris, og at de får den, fordi der lokalt er blevet lagt mærke til deres særlige indsats, ihærdighed og engagement.

Sidste år gav Herning Folkeblads Fond kulturprisen til Søby Brunkulsmuseum, sportsprisen til bryder Turpal Bisultanov, erhvervsprisen til entreprenør- og udviklingsselskabet KPC og uddannelsesprisen til Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.

Hvem fonden har valgt at sætte ekstra pris på i år, afslører vi først i morgen.

Men jeg røber ikke noget ved at love, at fonden også i år har valgt fire meget inspirerende og værdige modtagere, som du godt kan glæde dig til at læse om torsdag, fredag og lørdag - og som jeg hermed på forhånd vil ønske et stort og velfortjent til lykke.

På gensyn her i Standpunkt på onsdag!

Vibeke Larsen

chefredaktør

vib@herningfolkeblad.dk