Haunstrup-familie mister autocamper: Udbrændt på vej hjem fra tur

En weekendtur Ringkøbing Fjord rundt endte lørdag aften med en udbrændt autocamper nord for Astrup ved Videbæk

Udgivet:22. oktober 2022, 23.23

Læsetid:2 minutter

Lars Lyngvig måtte have hjælp fra to brandbiler fra stationen i Videbæk lørdag aften, da der udbrød brand i en større autocamper. Foto: Jens Kristian Lynderup

Jens Kristian Lynderup
Egnsredaktør| +45 96 26 37 34 | jkl@herningfolkeblad.dk
Jens Kristian Lynderup
Egnsredaktør| +45 96 26 37 34 | jkl@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Som egnsredaktør har jeg ansvar for at dække, hvad der har interesse for læserne primært i den gamle Videbæk Kommune, men også hvad der har almen interesse i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg sætter en ære i at komme rundt i området, finde de gode historier, og afspejle hvad området kan byde på, for at gøre os selv og andre klogere på, hvordan det er at bo her. Er der sager som trænger til et journalistisk søgelys for at bliver belyst, så er det også en vigtig del af mit arbejde. Hold dig ikke tilbage med gode tips og feedback
Se flere artikler af Jens Kristian Lynderup

5 måneder siden

ASTRUP Det der skulle være en hyggelig tur rundt om Ringkøbing Fjord endte lørdag aften med en udbrændt autocamper på en landevej nord for Astrup mellem Videbæk og Skjern.

Familien, der er fra Haunstrup, var på en weekendtur, da de lørdag aften kom kørende på vejen ved Astrup, og så lugtede det svedent, og de holdt ind på en sidevej, hvor de kunne konstatere, at der var gået ild i den store autocamper, der er en Ford Transit fra 2007.

Hos Brand og Redning Midtvest modtog man alarmen klokken 19.41, og i første omgang blev der sendt en brandbil fra Videbæk til brandstedet sammen med indsatsleder Lars Lyngvig.

- Da vi kommer frem er autocamperen helt overtændt, og der er ikke andet at gøre end at få ilden dæmpet ned. Der er gasflasker ombord på autocamperen, så vi skal passe på, når vi går tæt på, forklarer indsatslederen om indsatsen, der varede et par timer.

Han fortæller videre:

- Der er heldigvis kun tale om materielle skader. Familien og deres hund kom i sikkerhed inden branden tog fat, men meget andet nåede de ikke at få med ud fra autocamperen.

Indsatslederen kaldte en ekstra tankvogn til brandstedet fra stationen i Videbæk, da der var solceller på taget og derfor også batterier inde i autocamperen. Om det forklarer Lars Lyngvig;

- Sådan nogen kan være svære at slukke, og det dur ikke vi pludselig står uden vand. Derfor kaldte vi en ekstra tankvogn med for en sikkerheds skyld.

- Det er klart familien er ret rystet oven på sådan en oplevelse, men de fik kaldt på noget familie, som kom og hentede dem hjem til deres hjem i Haunstrup.

Autocamperen er udbrændt og bliver ikke køreklar igen. Fasterlundvej var spærret i de to timer der gik, fra branden brød ud til den var fjernet igen af et autohjælpsfirma.