Nyhedsoverblikket onsdag morgen: Mindst 31 dræbt under angreb i Gaza og Israel

12. maj 2021, 06.55

Kampene fortsætter i Gaza og Israel, hvor mindst 31 mennesker tirsdag mistede livet under flere raketangreb. Ibraheem Abu Mustafa/Reuters

MORGENPOST Godmorgen - her er de vigtigste nyheder fra ind- og udland.

Aktører afviser at deltage i frivillig vaccineordning

Indland: En frivillig tilvalgsordning vil snart gøre det muligt for danskere at lægge arm til en af de to omstridte coronavacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson. Men tilvalgsordningen møder tilsyneladende allerede modstand fra flere private vaccinationsaktører. Det skriver Berlingske og Politiken.

Mindst 31 dræbt er under optrappede angreb i Gaza og Israel

Udland: Både israelere og palæstinensere optrappede tirsdag angrebene og beskød hinanden med adskillige raketter. Mindst 31 mennesker blev dræbt. FN's udsending i Mellemøsten advarer om, at situationen kan udvikle sig til en reel krig mellem Israel og Hamas.

Styrelse politianmelder Børsen for mulig coronasvindel

Erhverv: Slots- og Kulturstyrelsen har politianmeldt dagbladet Børsen for mulig svindel med coronakompensation. Det oplyste Kulturministeriet tirsdag. Det sker, efter at en advokatundersøgelse har vist, at der er blevet manipuleret med annonceindtægterne hos mediet i et forsøg på at få mere coronastøtte.

Klimarabat til ikkegrønne biler kan udgøre en milliard kroner

Politik: Et nyt svar fra skatteminister Morten Bødskov (S) tyder på, at staten i 2021 har givet over en milliard kroner i klimarabat til hybridbiler. Det sker, på trods af at EU fra 2026 ikke anser hybridbilerne for at være grønne. Det skriver Information.

USA giver grønt lys til stor havvindmøllepark

Udland: USA's første havvindmøllepark i stor skala har fået endelig godkendelse af føderale myndigheder. Det skriver avisen Wall Street Journal. Vindparken Vineyard Wind på op til 800 megawatt skal opføres i Atlanterhavet ud for kysten i Massachusetts og ventes at blive sat i drift i 2023.

Belgien genåbner indendørs barer og caféer fra juni

En tjener serverer vin på en udendørs restaurant i byen Ostend i Belgien. Fra 9. juni tillader Belgien også serveringer indendørs på barer og restauranter. Yves Herman/Ritzau Scanpix

Udland: Belgien tillader servering indendørs på barer og restauranter fra 9. juni. Det oplyste landets premierminister, Alexander De Croo, tirsdag. Caféer og restauranter med udendørs siddepladser genåbnede lørdag efter næsten syv måneders nedlukning.

Hungersnød truer i det sydlige Madagascar

Udland: Over en million mennesker i det sydlige Madagascar trues af hungersnød, da deres region er ramt af den værste tørke i fire årtier. Det oplyser FN.

Det sker i dag:

08:00 Domstol afgør sag mod Air France og Airbus: En fransk appeldomstol afgør, om flyselskabet Air France og flyproducenten Airbus kan retsforfølges i forbindelse med et flystyrt over Atlanterhavet i 2009, hvor 228 mennesker mistede livet på vej fra Rio de Janeiro til Paris.

09:15 Ægtepar tiltalt for overfald på muslimsk kvinde: Et ægtepar er blevet tiltalt for vold og trusler, efter at de overfaldt en muslimsk kvinde på p-pladsen foran Harald Nyborg i Gladsaxe. Anklagemyndigheden mener, at det skete på baggrund af kvindens etniske oprindelse eller tro.

09:30 Mand er tiltalt for voldtægt på kostskole: Retten i Nykøbing Falster ventes at afsige dom i sag, hvor en 22-årig mand er tiltalt for at have begået voldtægt mod en på daværende tidspunkt mindreårig pige. Det skete ifølge anklageskriftet på en sjællandsk kostskole.

09:30 Tre bandefolk er tiltalt for drab på 18-årig i Holbæk: Retten i Holbæk ventes at afslutte en nævningesag, hvor tre Bandidos-rockere er tiltalt for drabet på en 18-årig mand i Ladegårdsparken i Holbæk.

15:00 FN's Sikkerhedsråd drøfter uroen i Israel: FN's Sikkerhedsråd skal mødes for at drøfte den dødbringende uro mellem Israel og Palæstinenserne. Det lukkede møde er kommet i stand efter opfodringer fra flere lande.

Lånetilbud for april 2021 offentliggøres: Finans Danmark kommer med lånetilbud for april 2021. Lånetilbud viser det samlede antal af lånetilbud fra realkreditinstitutterne til finansiering af private boliger og erhvervsejendomme. Statistikken giver en tidlig indikation af udlånsaktiviteten i den givne periode.

Ambu og TUI kommer med regnskab: Medicovirksomheden Ambu kommer onsdag med regnskab for andet kvartal i selskabets forskudte regnskabsår. Rejseselskabet TUI kommer samme dag med halvårsregnskab fra oktober 2020 til og med marts 2021.