FCM-træner efter debutsejr: Et stærkt signal

Brian Priske roser spillerne og sit trænerteam efter de tre point i Haderslev

25. august 2019, 19.29

Debuterende cheftræner Brian Priske jubler med de midtjyske fans efter FCM’s sejr over SønderjyskE. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD - Man kan vel godt kalde det for et drømmescenarie ...

Brian Priske havde den tilfredse mine og det stolte smil fremme efter sin debut som cheftræner for FC Midtjylland, der søndag eftermiddag i Superligaen vandt med 2-0 ude over SønderjyskE.

Efterfølgende havde den 42-årige træner, der mandag i denne uge blev forfremmet til ny chef roserne fremme til både FCM-spillerne og staben bag.

- Det er selvfølgelig et godt resultat, at vi kunne tage herned og vinde. Men det vigtigste for mig var, at vi fik sendt et signal - til spillerne, til staben og selvfølgelig til alle jer, der kigger på derude - at vi vil arbejde stenhårdt for hinanden, og at vi vil løbe solen sort. Vi forventede, at alle mand ville knokle røven ud af bukserne, og det synes jeg, vi fik set i dag i alle 90 minutter, siger Brian Priske til den ventende presse, heriblandt Herning Folkeblad.

Nyt system til potentialet

FC Midtjyllands nye cheftræner erklærede sig også tilfreds med det spillemæssige udbytte, som han så som følge af et systemskifte. Forud for matchen i Haderslev valgte Priske at udskifte 3-5-2-formationen med en 4-3-3- eller en 4-2-3-1-formation, der blandt andet satser på en firebackkæde samt klassiske kantspillere.

- I den taktiske formation flytter vi en brik fra bagkæden og så længere frem. Plus det, at vi har spillerne til det lige nu. Jeg synes, det er der, vi får det fulde potentiale ud af de her drenge og ud af det her hold.

- Men både Bak (assistenttræner Kristian Bach Bak, red.) og jeg ved jo godt, at når man ændrer noget, så ved man aldrig helt, hvor man ender inde på banen. Men alle mand har responderet helt sindssygt godt på ændringerne i løbet af ugen, siger Brian Priske.

Den tidligere assistenttræner og forhenværende landsholdsspiller var naturligvis glad for det aftryk, som FCM-mandskabet satte søndag i Sønderjylland.

- Jeg tror ikke, der var nogen, som var i tvivl om, at der var kommet en ny cheftræner til i FC Midtjylland. Både i forhold til mit tøj (træningsdragten var udskiftet med skjorte, bukser og sko, red.), men også i forhold til den måde, som jeg agerer og tror på, er den vej, jeg kan hjælpe mit hold bedst, siger Brian Priske.