Toptalenter og venner gik forrest i dansk målfest: Dejligt at være sammen igen

Stortalenterne Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen strålede, da et velspillende dansk landshold landede sin største sejr siden 1987 med en sejr på hele 8-0 over svage Moldova på MCH Arena

28. marts 2021, 23.27

Mikkel Damsgaard var en nydelse af højeste kaliber mod de svage modstandere fra Moldova. Den elegante offensiv-spiller scorede to mål, leverede to assists og var med i flere andre gode angreb. Og han er bare 20 år. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Det siges, at storfavoritter har alt at tabe, når de går ind til en kamp, mens de undertippede modstandere har alt at vinde. Men søndag aften beviste det danske landshold, at det ikke altid behøver at være tilfældet.

Et ungt og reservespækket dansk landshold rullede sig nemlig ud på MCH Arena i Herning og udraderede upåagtede Moldova med hele 8-0 efter 5-0 ved pausen.

Det er det største nederlag i Moldovas blot 30-årige fodboldhistorie. Og det er den største sejr for det danske landshold siden 1987, da Rumænien blev slået med de samme cifre i OL-kvalifikationen.

- Det var en rigtig god aften. Vi satte et helt nyt hold på banen, og jeg nød alt, hvad jeg så. Spillerne var topmotiverede og hele tiden sultne efter næste mål. Jeg er utroligt glad for den spilleglæde, siger landstræner Kasper Hjulmand.

Læs også
Kommentar: Landsholdet høster frugten af flere års stærke talentkuld - og det bliver ved
+Abonnement

Vennernes vilde målshow

To venner, der havde ham som klubtræner i FC Nordsjælland i en periode, gik forrest i den danske målfest: 20-årige Mikkel Damsgaard og 21-årige Andreas Skov Olsen.

Skov Olsen serverede to glimrende oplæg for Damsgaard til 2-0 og 3-0. Og Damsgaard leverede selv forarbejdet til Kasper Dolberg ved 6-0-målet og til Robert Skov ved 7-0-scoringen.

- Vi har gået op og ned ad hinanden i mange år. Nu er vi blevet skilt på en måde (de spiller begge i den italienske Serie A, red.). Det var lidt hårdt, men så er det dejligt at være på banen sammen her - og spille en god kamp og være afgørende. Det var fedt, siger Andreas Skov Olsen.

Den udlægning bekræfter kammeraten, der også glæder sig over, at deres vante roller var byttet lidt om.

- Det var dejligt at få sådan nogle gode oplæg. Det plejer jo egentlig mest at være omvendt, siger Mikkel Damsgaard med et smil til Skov Olsen.

Landstræneren har ros til de to stortalenter, men ikke kun til dem. Den danske dominans var et udslag af flere faktorer.

- Se på Moldovas resultater: Det er ikke normalt, at de taber 0-8 (de spillede eksempelvis 0-0 mod Rusland i november, red.). Det viser, at vi gør mange ting godt i aften.

- Vi har 770 pasninger i holdet i aften. Det skaber de rum og de åbninger, der skal til for at nedbryde dem. Det er ikke sådan bare lige noget, man gør. Der skal spilles med mange pasninger og løbes meget, når du møder så kompakt en modstander, forklarer Kasper Hjulmand og fremhæver den insisteren, det mod og den spillelyst, han så fra sine spillere.

Det blev 6-0 allerede tre minutter inde i anden halvleg. Derefter var sulten efter mål tilsyneladende stillet, for det danske hold slap gaspedalen i den efterfølgende halve time. Men med to scoringer i de sidste 10 minutter fik de rød-hvide sat et flot punktum på deres magtdemonstration.

Læs også
Se karaktererne: Stortalenter imponerede for landsholdet

- Helt vildt vigtigt for Dolberg

Kasper Dolberg fra Voel var en af de spillere, der udnyttede aftenen på bedste måde. Han har haft en elendig sæson i franske Nice, hvor han har været skadet og sågar haft coronavirus to gange. Han scorede to mål og leverede oplægget til Mathias Jensens 5-0-mål. Det var hans første scoringer siden oktober.

- Dolberg har været igennem meget i den her sæson. Men han er en dygtig spiller og en fantastisk angriber. Det så vi også i landskampene sidste år. Og det var helt vildt vigtigt, at han fik scoret i aften. Jeg håber på, at han tager det med og får nogle gode måneder i Nice, hvor han spillede 90 minutter i de sidste to kampe før de her landskampe, siger Kasper Hjulmand med slet skjult adresse til EM-slutrunden i juni.

Sejren søndag aften var en del af VM-kvalifikationen, hvor Danmark har maksimumpoint efter to runder. På onsdag venter der en sværere opgave på udebane mod Østrig, der af de fleste eksperter anses for at være den største trussel mod det danske landshold i kvalifikationspuljen.

Det danske landshold forlader Hotel Eyde mandag eftermiddag og sætter kurs mod Wien.

Læs også
Se alle billederne: Danmark slog Moldova 8-0 på MCH Arena i Herning
Fra 2011 til 2013 spillede Joachim Andersen med FC Midtjyllands logo på trøjen, mens han gik på klubbens stærke akademi i Ikast. I aftes fik den nu 24-årige Premier League-profil sin første start for det danske A-landshold og gjorde det fint. Foto: Tom Laursen
Landsholdet i Herning

Det var sjette gang, det mandlige danske landshold spillede landskamp på MCH Arena. Indtil videre er Danmark ubesejret i Herning:

26. marts 2008: Danmark - Tjekkiet 1-1

Mål: Nicklas Bendtner

15. november 2013: Danmark - Norge 2-1

Mål: William Kvist og Nicolai Boilesen

24. marts 2016: Danmark - Island 2-1

Mål: Nicolai Jørgensen 2

16. oktober 2018: Danmark - Østrig 2-0

Mål: Lukas Lerager og Martin Braithwaite

7. oktober 2020: Danmark - Færøerne 4-0

Mål: Andreas Skov Olsen, Christian Eriksen, Joakim Mæhle og Andreas Cornelius

28. marts 2021: Danmark - Moldova 8-0

Mål: Kasper Dolberg 2, Mikkel Damsgaard 2, Jens Stryger Larsen, Mathias Jensen, Robert Skov og Marcus Ingvartsen

Indlæser debat...