IBI overtager Sjælsø-projekt

Den genskabte Ikast Byggeindustri køber sig ind i projekt til en kvart milliard midt i Odense

Udgivet:04. juli 2014, 21.08

Læsetid:1 minut

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør
Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| +45 96 26 37 16 | bri@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 2003. Blev redaktør på Herning-redaktionen i 2022 og har tidligere været en årrække på avisens erhvervsredaktion
Se flere artikler af Brian Kjær Andersen

9 år siden

Der er fuld knald på ejendomsudviklingen i IBI Group A/S, som blev etableret tidligere i år med tidligere direktør i Ikast Byggeindustri, Finn Birkjær, som ankermand.

IBI Group annoncerede i går, at selskabet sammen med Raundahl & Moesby A/S har købt en knap 27.000 kvadratmeter stor grund i Odense fra Sjælsø Gruppens konkursbo. Dermed vil parterne genoptage lejlighedsbyggeriet på op til 16.000 kvadratmeter boliger, som gik i stå med Sjælsø Gruppens konkurs.

Der bliver tale om, at IBI ejer 60 procent, mens Raundahl & Moesby - som to andre tidligere Sjælsø-chefer står bag - ejer 40 procent.

- Det er gamle kolleger, som sidder med en viden om projektet, og det finder jeg meget værdifuldt. Derfor har vi valgt at lægge kræfterne sammen, forklarer Finn Birkjær til Herning Folkeblad.

Ikast Byggeindustri blev i sin tid opkøbt af Sjælsø Gruppen, og efter byggegigantens konkurs besluttede Finn Birkjær at videreføre IBI-navnet i et nyt selskab, han ejer sammen med Bent Friis Pedersen. IBI Group drives dog ikke længere fra Ikast, men i opstarten fra Finn Birkjærs privatadresse ved Silkeborg samt et kontor i København.

Det konkrete projekt i Odense har en samlet værdi på 250 millioner kroner og falder ifølge Finn Birkjær rigtig fint ind i det hjørne af ejendomsmarkedet, hvor han ser et stort potentiale.