Georg Sørensen udpeget til ekspertgruppe

MCH-direktøren er medlem af en ekspertgruppe, der skal vurdere, hvordan større arrangementer kan holdes forsvarligt

6. april 2021, 13.03

Georg Sørensen er med i en hurtigtarbejdende gruppe, der skal se på, hvordan der sikkert kan åbnes for storer arrangementer. Foto: Tony Brøchner/MCH

CORONA Messecenter Herning meddeler, at selskabets direktør Georg Sørensen er blandt de eksperter, som nu skal vurdere, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

MCH-direktør Georg Sørensen skal sammen med kollegaer fra blandt andet Bella Center, Roskilde Festival, DBU og sundhedsmyndighederne, i en hurtigtarbejdende ekspertgruppe, vurdere, hvordan større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

Flere messer i august

Set med Herning-briller vil et positivt svar fra gruppen være interessant, da Formland-messen er planlagt til dagene 19.-22. august, elektronik-messen EOT er sat til 31. august til 2. september samt Transport 2021 og Entreprenør & Håndværk-messen 16.-18. september.

Derudover skal den store HI-messe efter planen finde sted 5. til 7. oktober.

Ekspertgruppen holdt allerede onsdag sit første møde. I en pressemeddelelse fra Regeringen siger erhvervsminister Simon Kollerup: om vigtigheden af gruppens arbejde:

- Hver dag bliver flere og flere danskere vaccineret, og i takt med det kan vi gradvist og kontrolleret åbne mere af dansk erhvervsliv op igen. Det er godt og nødvendigt, for nedlukningen på grund af corona har utvivlsomt skabt en ekstremt svær situation for danske virksomheder. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu er nået til et punkt, hvor vi skal finde ud af, hvordan vi kan samles flere mennesker igen. Det er afgørende for vores messe- og konferenceaktivitet over hele landet, at de kan åbne dørene for et større antal mennesker. Og det er ikke mindst vigtigt for, at flere danskere kan komme i arbejde igen. Jeg ser frem til at modtage ekspertgruppens anbefalinger, så vi snarest muligt kan skabe en klarhed for fremtiden for de danske messe- og konferencecentre.

Brostrøm er også med

Ekspertgruppen omfatter i alt 10 medlemmer. Ud over Georg Sørensen er det covid-19-kendte Henrik Ullum, der er direktør i Statens Serum Institut, direktør Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, og ligeledes professor Jens Lundgren, Infektionsmedicinisk klinik ved Rigshospitalet samt profesor Lone Simonsen, Folkesundsvidenskab, der er forsker i Pandemier & Modeller ved RUC samt politiinspektør Morten Anker Jensen, Sydøstjyllands Politi

Hertil kommer Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU, Signe Lopdrup, administrerende direktør hos Roskilde Festival-gruppen, Peter Mark Lundberg, direktør i Dansk Teater og Christian Folden Lund, konstitueret direktør i BC Hospitality Group.

Ekspertgruppen skal præsentere sit forslag allerede i midten af denne måned. Regeringen indkalder efterfølgende til forhandlinger med aftaleparterne bag rammeaftalen.

Indlæser debat...