Husejer kæmper mod snerydningen

Udgivet:10. oktober 2015, 08.36

Læsetid:1 minut

I 46 år har den 75-årige - nu pensionist - boet på Sigkvarteret, og først sidste år blev det et job for ham at ordne fortovet på stamvejen grænsende op til grunden.

8 år siden

SNEJBJERG 216 meter! Så langt skal Gert Mogensen bosiddende på Sigkvarteret 6 bevæge sig for at komme ud til det stykke fortov, kommunen indtil nu har ment, at han skal vedligeholde og skovle sne ved. Fliserne befinder sig på Toustrupvej, hvor hans grund grænser op til, og stien i haven kun er én meter fra.

- Men jeg har ikke adgang til det fortov og bruger det ikke. Jeg kan ikke se, hvad jeg skal det for, og derfor mener jeg heller ikke, at det er mit ansvar. Især ikke efter en ændring i vejloven jeg har opdaget, lyder det fra Gert Mogensen.

Husejeren har ganske rigtigt ret i, at der er sket en regulering oven fra, der åbner op for mindre arbejde til ham og grundejere i en lignende situation og mere til Herning Kommune.

- Jeg læste i Folkebladet, at politikerne ude i Ikast-Brande Kommune har taget ansvaret på sig, og det forventer jeg skam også sker her hos os, siger Gert Mogensen.

Kort fortalt betyder lovændringen, at grundejere uden direkte adgang til fortov ved kommuneveje kan slippe for vedligeholdelsen. Den opgave bliver fremover pålagt kommunen, ligesom det allerede nu er tilfældet i Ikast-Brande.

Læs hele artiklen om snerydningen i Herning Folkeblad og aoh+

På trods af der kun er én meter mellem stien i haven og fortovet på Toustrupvej, så skal Gert Mogensen gå over 200 meter for at komme der om og holde stykket ved lige. Det forventer han, bliver en kommunal opgave fremover. Foto: Tom Laursen
Læs også
Husejer vil slippe for gåtur og snerydning Husejer vil slippe for gåtur og snerydning
Læs også
Husejer vil slippe for gåtur og snerydning