Tak, Flemming Larsen

10. september 2019, 09.12

TAK Med udgangen af august 2019 trådte Flemming Larsen af som aktiv på Herning Folkeblads redaktion.

Hvad Flemming Larsen har betydet for Herning Folkeblad, har jeg tænkt meget over. Resultatet af min tanke om Flemming Larsen er, at hvis han ikke havde været på Folkebladet, og i særdeleshed ikke havde været der som debatredaktør, så kunne det nemt have gået således, at vi i Herning ikke havde været i den gode situation, at vi har »vores egen avis« her i Herning og i Ikast-Brande.

Mange borgere mener, at Herning Folkeblad er en »ren Venstre avis« og dette er rigtigt så langt som, at de journalistiske artikler i folkebladet sjældent rigtig »går i kødet« på Venstre og på den Venstre dominans, vi har haft i Herning Kommune, nu i næsten 25 år.

Mit modsvar her til de mange, jeg har talt med om dette, er, at så kan man blot læse debatsiderne, som er kendetegnet ved, at her kan alle komme til orde, og stille spørgsmål ved, om det Venstre flertallet beslutter, nu også altid er det rigtigste.

Mit eget forhold til Herning Folkeblad har varet ved, også i de op mod 10 år, hvor jeg var folketingskandidat og folketingsmedlem for Herning-Ikast kredsen, som det hed dengang. Og efterfølgende når man skrev artikler om mit firma, for eksempel i forbindelse med at vi deltog med stande på mange messer i Herning Hallerne, første gang i 1962, og da jeg valgte at stoppe som selvstændig erhvervsdrivende i 1997, og fik frihed til at deltage i den offentlige debat via utallige læserbreve i Herning Folkeblad.

Jeg har aldrig oplevet, at Flemming Larsen har afvist et eneste af de mange læserbreve/debatindlæg, som jeg har sendt ind til folkebladets debatredaktion. Tak for det Flemming Larsen. De mange hundrede reaktioner jeg har fået gennem årene på mine indlæg, bekræfter mig i, at det der først og fremmest læses, og oftest læses først i folkebladet, er debatsiderne.

Det har været en kolossal fordel for Herning Folkeblad , at der var noget spændende ved at læse debatsiderne, og at mange derfor stadig vælger at betale for at modtage avisen.

Flemming Larsen har været så klog, at han vidste, at salg af flest mulige eksemplarer af Herning Folkeblad bæres frem af de åbne debatsider.

Jeg anbefaler den eller de, der nu redigerer debatsiderne, af hensyn til salget af flest mulige eksemplarer af Herning Folkeblad, fortsætter i den gode linje, som Flemming Larsen har kørt.

Som snart 87 år gammel er mine kræfter ikke længere til at deltage fysisk ved diverse arrangementer, for eksempel som ved arrangementet på folkebladet i anledningen af Larsens stop på avisen, men ved mit tastatur, er jeg i stand til at skrive:

Tak til dig Flemming Larsen, for det du var på folkebladet og din måde på at redigere og kommentere. Det bliver dyrt for Hernings egen avis, hvis din linje ikke følges fremover.