Se karaktererne: Eriksens kollaps påvirkede alle på trist dansk aften

Christian Eriksen faldt om, da Danmark tabte 0-1 til Finland i EM-premieren. Flere spillere virkede naturligt påvirkede derefter. Se alle Folkebladets karakterer til landsholdsspillerne lige her

12. juni 2021, 22.39

Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg får sig en krammer efter opgøret mod Finland. I omklædningsrummet var der angiveligt flere krammere og adskillige tårer. Alle var berørt af Christian Eriksens situation. Den danske stjerne faldt om og måtte få hjertemassage, før han kunne køres på Rigshospitalet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD I 40 minutter dominerede Danmark, men Finlands defensiv holdt stand. Men efter Christian Eriksens kollaps genfandt danskerne aldrig samme rytme og energi i trykket mod det finske mål.

Her er Herning Folkeblads bedømmelser på en aften, hvor dramaet om Eriksen overstrålede alt.

Kasper Schmeichel - 5

Viste omsorg og menneskelig klasse til topkarakter, da Christian Eriksen styrtede omkuld. Trøstede endda Eriksens kæreste, Sabrina.

Sportligt var han ikke chanceløs på det finske mål.

Daniel Wass - 5

Tog flere energiske løb i første halvleg, men uden at få ret meget udbytte af anstrengelserne. Det hele endte for ordinært for Valencia-spilleren. (ud 76’)

Simon Kjær - 6

Slå op i den illustrerede ordbog under stærk leder og du finder et foto af kaptajn Kjær!

Spurtede hen til Christian Eriksen, da fynboen gik livløs i græsset. Tog sig ligesom Schmeichel også tid til Eriksens kæreste.

Spillemæssigt leverede Kjær solidt og forudseende forsvarsspil. Vandt vigtig duel med Pukki i første halvleg.

Udgik af private årsager, da han og hans familie er nære venner med Christian Eriksen. (ud 63’)

Andreas Christensen - 6

Spillede som altid fint ud fra bagkæden, men han kunne godt have udnyttet de færdigheder og den megen plads endnu mere til raids fremad. Defensivt var han sjældent presset, men halvskidt placeret ved målet.

Joakim Mæhle - 6

Atalanta-backen har været en åbenbaring i flere landskampe i årets løb, men mod Finland var det på det jævne. Fik for sjældent sat sig selv i scene med sine fine drible-evner.

Pierre-Emile Højbjerg - 4

Brændte straffespark med et svagt forsøg. Det trækker ned. Forsøgte ellers at sætte offensive aftryk i flere sekvenser og havde et fint hovedstødsforsøg i første halvleg.

Thomas Delaney - 6

Den midtbanekrig, som han elsker at tage op og vinde, udeblev. I stedet tog han offensive initiativer og havde tre afslutninger og et fint indlæg. (ud 76’)

Christian Eriksen - UB (Dagens mand)

Stjernen er ofte i fokus, når Danmark spiller. Men denne aften var det af triste årsager. Styrtede omkuld kort før pausen, måtte få hjertemassage, før han kunne køres på Rigshospitalet. God bedring, Christian! (ud 41’)

Yussuf Poulsen - 6

Tilkæmpede sig et straffespark og manglede få centimeter i at komme på måltavlen i to andre sekvenser. Men lykkedes aldrig helt.

Jonas Wind - 5

Havde et godt hug fra feltkanten i første halvleg. Men angriberen fik for lidt ud af det massive danske tryk, og de mange bolde i boksen. (ud 63’)

Martin Braithwaite - 6

Hurtigløberen fra Barcelona var involveret i en del. Kom til to skud i fine positioner, men ramte den ikke godt nok. Forsøgte også at sætte andre i scene.

Indskiftere:

Mathias Jensen - 6

Tog straks ansvar på bolden og viste gode pasningskvaliteter. Men de afgørende ideer og bolde udeblev. (ind 41’)

Andreas Skov Olsen - 6

Var lige ved at få udnyttet en indbydende tværbold fra Jannik Vestergaard, men en finsk forsvarer kom i vejen. (ind 63’)

Jannik Vestergaard - 7

Faldt godt ind i kampen og tog endda offensivt initiativ. Skabte god chance med tværbold til Skov Olsen. (ind 63’)

Andreas Cornelius - UB

Var stærk i generalprøven mod Bosnien-Hercegovina, men i aften blev han aldrig farlig. (ind 76’)

Jens Stryger - UB

Første nederlag i landsholdskarrieren for backen fra Udinese. (ind 76’)

Karakterskala:

10: Verdensklasse

9: Fremragende kamp

8: Dominerende og vigtig

7: Stærk præstation

6: Godkendt indsats

5: En dag på kontoret

4: Plads til forbedring

3: Meget lidt fungerede

2: Skulle være blevet hjemme

1: Skandaløs indsats

Indlæser debat...