Video: Mejetærsker svedet af

En John Deere-mejetærsker gik fra grøn til sort på kort tid tirsdag over middag

27. august 2019, 14.29

Skærebordet kan måske genbruges, men ellers er det meste af mejetærskeren lige til gammelt jern. Foto: Henrik Lind JØrgensen

AULUM En mejetærsker er effektiv, når den høster en mark, men flammer kan lige så hurtigt omdanne flot og funktionsduelig mekanik til svedent stål, når de får fat.

Og det fik de tirsdag over middag på en mark ved Varhedevej nær Aulum.

Selv om høstfolkene hurtigt fik tømt en pulverslukker ud over stedet, der brændte, var mejetærskeren overtændt på et minut, og da brandvæsenet kom fra stationerne i Aulum og Feldborg, kunne de blot få maskinen kølet ned og sikre sig, at der ikke var risiko for spredning til den uhøstede del af marken.

Indsatsleder Michael Jacobsen fra Brand & Redning Midt-Vest fortæller, at det ikke er til at sige, hvad der har forårsaget branden, men ifølge høstfolkene opstod branden ikke i motoren. Måske er det en sten eller lignende, der har givet en gnist.

Michael Jacobsen siger, at mejetærskeren får lov at stå på marken indtil onsdag, hvor miljøfolk fra kommunen kommer for at vurdere, om der er sivet olie ud på jorden, og hvor meget jord der i så fald skal graves væk.

I videoen giver indsatslederen lidt gode råd til travle landmænd, der vil prøve at sikre sig mod uheld.