Pop art i Gødstrup

Udgivet:25. januar 2023, 22.22

Læsetid:1 minut

Per Oscar Jensen maler såkaldt pop art. Hans værker kan nu opleves i Gødstrup.

2 måneder siden

Gødstrup Frem til 5. februar kan man opleve Per Oscar Jensens kunst hos kunstforeningen på sygehuset i Gødstrup.

Han studerede på Kunstakademiet i København fra 1975 til 1982. Han debuterede i 1975 på den 6. Biennale der Ostsesstaden, Kunsthalle Rostock, og to år senere i Danmark på Kunstnernes Efterårsudstilling »Den Frie« i København.

Per Oscar Jensen blev som ung grebet af en kunstretning, som tog sit udgangspunkt i såkaldt »pop art« med stærke impulser til 1970’ernes nyrealisme og superrealisme, og som fik stor betydning for hans forhold til maleriet.

Per Oscar Jensens seneste malerier og akvareller er stadigvæk opbygget af genkendelige, fragmenterede, dagligdags genstande, som for eksempel: stole, bilvrag, sofaer, vinduer, døråbninger, tomme rum, forladte hjem, skyggeagtige personer som betragter omverdenen, personer som bevæger sig gennem rummet, personer som bevæger sig ud af billedfladen, lysreflekser med et fysisk nærvær, frit svævende genstande i halvabstrakte rum, tekst-brudstykker som løsrevne associationer i den kompositoriske opbygning.

I hans malerier er den hvide farve et fundamentalt afgørende element. Den hvide farve er med til at definere de øvrige farver i maleriet.

Indlæser debat