Efter møgår: Multicut er tilbage på sporet

Vildbjerg-virksomheden har vendt et underskud på 38 millioner kroner til et lille plus før skat på 1,4 millioner kroner

25. februar 2020, 14.41

Multicut har 230 ansatte i Vildbjerg, og virksomheden er specialiseret i at lave komplicerede elementer til blandt andet flyindustrien og vindmøllebranchen. Foto: Tom Laursen

REGNSKAB Der er igen tilfredshed at spore hos metalvirksomheden Multicut i Vildbjerg, der er underleverandør til blandt andet flyindustrien og vindmøllebranchen.

Regnskabet for 2018/19 er netop offentliggjort, og det viser et overskud før skat på 1,4 millioner kroner. Ikke meget, men langt bedre end forrige års minus på 38 millioner kroner.

Som tidligere omtalt i Herning Folkeblad var det blandt andet en annullering af en stor ordre, som sendte den ellers solide virksomhed i negative tal. Siden har der været arbejde målrettet på at komme tilbage til en lønsom drift, lyder det fra Multicut i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med udviklingen i årets løb og de første måneder i det nye regnskabsår, efter at vi året før havde haft et rigtigt møgår. Samtidig kan jeg og den øvrige ledergruppe se, at vi har fået en langt mere robust virksomhed med fokus på topprofessionelle kunders behov for højt specialiserede kvalitets løsninger produceret på en ordentlig måde. Jeg ser meget fortrøstningsfuldt på fremtiden, udtaler administrerende direktør Lars Rasmussen.

Minus efter skat

Multicut har haft held til at løfte omsætningen til 403 millioner kroner i det seneste regnskabsår fra 367 millioner kroner året før.

Det er kun resultatet før skat, som holder sig i plus, da resultatet efter skat lander på minus 4,8 millioner kroner. Virksomheden har fortsat en solid egenkapital på 66 millioner kroner.

I pressemeddelelsen fremhæver direktør Lars Rasmussen, at der er kommet mere balance inden for de forretningsområder, som Multicut har besluttet at fokusere på.

Højere effektivitet

Hermed er skabt en større uafhængighed af enkeltbrancher og samtidig en dybere forståelse af de relevante kunders behov.

- Den fortsatte fokusering af virksomheden skaber en bedre kapacitetsudnyttelse og højere effektivitet. Samtidig får Multicut udnyttet sit stærkt specialiserede produktionsapparat bedst muligt, uden at det har været nødvendigt med væsentlige nyinvesteringer. Fokuseringen understøtter tillige virksomhedens innovative tilgang til løsning af komplekse opgaver og tilsvarende produktion, udtaler direktøren.

Multicut har omkring 230 ansatte i Vildbjerg og råder over 28.000 kvadratmeter fabrikshaller. For regnskabsåret 2019/20 forventer Multicut en omsætning lidt højere end i 2018/19 og et forbedret positivt resultat før skat.