Mange arrangementer i kirkens jubilæumsår

Engesvang Kirke fylder 125 år, og det markeres med koncerter og foredrag

Udgivet:04. januar 2022, 09.01

Læsetid:2 minutter

Engesvang Kirke runder i år 125 år, og det markeres med en række arrangementer. Foto: Kim Kristensen

ENGESVANG Engesvang Kirke har udsendt programmet for det nye års folkelige arrangementer.

- Det er naturligt nok præget af kirkens 125-årsjubilæum til marts, men der er også planlagt mange andre arrangementer i løbet af året, oplyser Hans Jørgen Hansen, der er formand for menighedsrådets aktivitetsudvalg.

- Jeg synes, vi kan byde på nogle virkelig gode musikoplevelser. Der skulle gerne være lidt for enhver smag. Det er lige fra salmesangsaften over stor korkoncert til - håber vi - rock ved kirkefestivalen. Det sidste har vi ikke aftaler på plads for endnu, men med den succes, det var på kirkefestivalen i 2021 med en udendørs rockkoncert, så skal vi have det på igen i år, siger Hans Jørgen Hansen, som fortæller, at kirkefestivalen bliver lørdag 20. august.

Årets største musikarrangement bliver en koncert lørdag 19. marts i anledning af kirkens jubilæum.

Da har man engageret Thisted Drenge- og Mandskor, der er et af landets internationalt anerkendte kirkekor. Det forventes, at de kommer med cirka 40 sangere, så de vil fylde godt op i kirken.

Klokke-ekspert på besøg

- Kirkens officielle jubilæumsdag er 14. marts, så vi har planlagt flere arrangementer i den uge. 13. marts har vi ikke alene husstandsindsamling til verdens fattigste, vi har også festgudstjeneste, og vi slutter af med fødselsdagsfest i sognehuset med kaffe, boller og lagkage og underholdning for børnene, siger Hans Jørgen Hansen.

- Om torsdagen har vi fået en af landets førende eksperter inden for kirkeklokker og klokkespil til at komme og fortælle om den kirkeklokke, der nu i 125 år hver eneste dag har kaldt til andagt og gudstjenester i Engesvang.

Faktisk er klokken det eneste inventar i kirken, der er originalt fra indvielsen i 1897.

Blandt årets øvrige musikarrangementer vil være den traditionsrige bededagskoncert aftenen før storebededag. Da får Engesvang Kirke besøg af det rytmiske kor Cora Rytmica fra Silkeborg.

I oktober bliver der koncert med det professionelle orkester Passion Duo, der består af den polske saxofonist Bartlomiej Piotr Wawryniuk og den lettiske akkordeonist Julija Skipore. Deres musik bevæger sig let og elegant mellem jazz, klassisk og latinamerikanske rytmer.

Støttekoncert

Musik på næsten hjemmebane får kirken i november, nemlig med sangeren og guitaristen Mette Thue fra Kragelund. Hun er kendt i Engesvang blandt andet for sin medvirken i kabaretforestillinger sammen med andre musikere fra Engesvang og Kragelund.

Det er en koncert, der i modsætning til kirkens øvrige koncerter ikke er gratis. Det er nemlig en støttekoncert til fordel for Engesvang Kirkes sociale arbejde gennem Engesvang Menighedspleje.

Endelig har menighedsrådets aktivitetsudvalg besluttet ind under jul at gentage arrangementet med julesang i gaderne med kirkens gudstjenestekor.

- Det var faktisk utrolig hyggeligt, og det fik mange roser, da vi et par dage før jul stillede op et par steder i Engesvang, efter mørket var faldet på, og sang nogle julesalmer for dem, der kom forbi. Det bliver i år onsdag 21. december, man foran byens butikker vil kunne få smidt en gang julestemning i hovedet, siger Hans Jørgen Hansen.

Han indleder selv programmet ved at holde et foredrag 8. februar om Folkekirkens Nødhjælp, der i år har eksisteret i 100 år, og hvor han sidder i organisationens øverste politiske organ - Rådet.