Opera i aftenskolen

Herning Opera Festival og FOF laver fælles operaoplevelser i 2022

Udgivet:10. december 2021, 12.26

Læsetid:3 minutter

Operasanger Lars Møller er kendt for at kunne være morsom på scenen, og næste år skal han medvirke i Stand Up’era under operafestivalen. Foto: Tom Laursen

1 år siden

HERNING Når Herning Opera Festival løber af stablen sidst i august næste år, bliver det med et stærkt program og nye samarbejder.

Sammen med FOF præsenteres nu tre spritnye formater, som både tager publikum med bag om operaen i en talk, fejrer egnens egne sangere til homecoming koncert - og giver frit løb for humoren i Stand Up’era.

- Jeg glæder mig over, at FOF kan bidrage til arrangementer i forbindelse med Hernings operafestival. Opera kan noget, hvis man lærer at lytte til det. Det kan bevæge os og røre os dybt. Vi oplever netop disse år en stor interesse for opera - både på kurser og operature. Det er en glædelig udvikling, som vi selvfølgelig gerne vil bidrage til, siger Kirsten Bjørn-Thygesen, som er forstander for FOF Herning, i en pressemeddelsle.

Digtekunst bag opera

Det er næsten som et jule-kinder-æg, når Herning Opera Festival og FOF nu offentliggør de tre første arrangementer for det kommende års operafestival i Herning. De tre arrangementer finder sted på Fermaten, i MCH Herning Kongrescenter og på Heart.

Bag om operaen er en talk - som en samtale kaldes nu om stunder - om den digtekunst, som ligger bag enhver opera. Publikum møder komponist Bo Holten og digter Jens Christian Grøndal i samtale med Mads Bille, der er kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole og formand for operakomiteen.

I løbet af samtalen vil en solist og en pianist fremføre operauddrag, hvor tekst og musik går op i en højere enhed.

Arrangementet finder sted 25. august på Heart.

Sangfest hos MCH

Allerede senere samme dag inviteres til sangfest i MCH Herning Kongrescenter.

Under ledelse af Charlotte Rowan tager de 100 sangere fra MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor imod fire tidligere medlemmer af korene, nemlig Anne-Sofie Møller Olesen, Ellenmarie Rasmussen, Lars Mølsted og Jens Søndergaard.

Det bliver en festlig aften i godt selskab, når sangerne med rod i Herning sammen hylder sangen og operaen.

Stand Up’era tager operaens store titler under kærlig behandling og kombinerer opera øverste hylde med komik.

Til det har FOF og Herning Opera Festival allieret sig med to velkendte solister fra Herning, nemlig skønne Lisbeth Kjærulff og altid veloplagte Lars Møller.

De kommer omkring emner som metoo, kønsmønstre, racisme og meget mere, og der er garanti for en uhøjtidelig aften med et sjovt, moderne og kritisk blik på de store klassikere. Arrangementet finder sted 27. august på Fermaten.

Hernings DNA

Søren Juul Baunsgaard, som ud over at være medlem at operakomiteen også er kultur- og fritidschef i Herning Kommune glæder sig over det nye samarbejde:

- I Herning er vi gode til at samarbejde på tværs, til at spille hinanden bedre og til at flytte den gængse opfattelse af de ting, vi kender - i dette tilfælde opera. Det er en del af Hernings dna, og for mig signalerer samarbejdet om de tre nye arrangementer, at operafestivalen nu for alvor er en del af holdet i kulturlivet i Herning, siger han.

Herning Opera Festival finder sted for fjerde gang fra 25. - 28. august 2022.

I løbet af festivalen præsenteres opera til alle på forskellige steder og måder, ligesom der både kan opleves opera i den lettere og kendte genre, syng-med-arrangementer og helt nykomponeret musik.

Herning Opera Festivals dna er tæt forbundet med Den Jyske Sangskole og det talentarbejde, der foregår der.