Uventet rekordår hos Alpi

Speditionsfirmaet har tjent næsten 17 millioner kroner i 2018-regnskabet

4. juni 2019, 19.44

Direktionen i Alpi udgøres af administrerende direktør John Blæsbjerg (Alpi Air & Sea) samt administrerende direktør Kjeld Tygesen (Alpi Danmark). Foto: PR-foto

Regnskab Speditionsfirmaet Alpi, med hovedsæde i Hammerum, kan præsentere et 2018-regnskab med et overskud før skat på 16,9 millioner kroner. Det 3,2 millioner bedre end 2017 og dermed et klart rekordår.

I en pressemeddelelse lyder det fra virksomheden, at det ikke lige lå i kortene, at 2018 skulle ende som et rekordår. Store investeringer samt et direktørskifte gjorde året til et spændende år - men samtidigt også et år, der resultatmæssigt ikke kunne forventes at ligge på samme niveau som normalt. Alpis administrerende direktør Kjeld Tygesen forklarer:

- Vi satte sidste år en del store investeringer i gang - både egentlige projekter, åbning af nye afdelinger samt generel oprustning i hele organisationen. Derudover gik firmaets stifter og daværende administrerende direktør, Niels Arne Markussen i foråret 2018 på pension. Så man kan roligt sige, at det var et spændende år for os.

To nye afdelinger

Kjeld Tygesen nævner, at Alpi i løbet af 2018 har åbnet nye afdelinger i både Kolding og i Helsinki i Finland.

- Trekantsområdet er et område i vækst, og derfor var det et naturligt skridt for os at åbne en afdeling i Kolding. Vi er nu 7 ansatte i Kolding og har faktisk allerede efter et halvt år været nødt til at flytte i større lokaler med tilhørende lager-faciliteter. Det er en afdeling, vi forventer os meget af fremover, siger han og fortsætter:

- I Finland åbnede vi i efteråret 2018 en afdeling i Helsinki, placeret lige på havnefronten, hvilket er en ideel placering for os. Finland er efter nogle lidt svære år ved at være godt på fode igen, og økonomien udvikler sig fornuftigt deroppe. Vi har oplevet stigende aktiviteter på det finske marked, hvilket forklarer åbningen af den nye afdeling.

Opgradering og udvikling

Alpi oplevede i 2018 en flot fremgang på alle forretningsben, som er: biltransport, søfragt, luftfragt, kurerfragt samt lagerforretninger. Kjeld Tygesen fortæller, at der løbende er blevet ansat flere medarbejdere til alle afdelinger. Således er der i dag 270 medarbejdere på Alpis danske lokationer. For et år siden var der 213 medarbejdere.

Også på it-fronten har Alpi foretaget store investeringer i 2018.

- Vi oplever fortsat stigende ønsker fra vores kunder med hensyn til it-integration og -værktøjer. Hvis vi vil bevare vores position i førerfeltet, er det nødvendigt at være med helt fremme it-mæssigt. Det hjælper os ligeledes med at optimere produktionen, så vi fortsat kan være konkurrencedygtige, udtaler Kjeld Tygesen.

Stor tilfredshed

Når Alpi trods investeringer og direktørskifte alligevel formåede at komme ud af 2018 med et rekordstort overskud, skyldes det, ifølge Kjeld Tygesen, de mange dygtige medarbejdere.

- Det er fantastisk at opleve den entusiasme, vores medarbejdere har. Vi har bevist, at vores forretningskoncept er rigtigt. Kunderne efterspørger ikke kun den rigtige pris - indpakningen skal også være i orden. Vi er meget opmærksomme på, at alt hvad vi foretager os, skal være til gavn og hjælp for vores kunder. På den måde kan vi, sammen med kunderne, løse hverdagens små og store udfordringer, fortæller Kjeld Tygesen.

Han forventer, at Alpi i 2019 fortsætter de store investeringer.

- Vi har faktisk allerede taget beslutning om flere nye store investeringer hen over sommeren. Jeg kan dog endnu ikke løfte sløret for hvilke. Det betyder også, at vi håber at kunne lande et resultat for 2019 på samme niveau som for 2018, siger Kjeld Tygesen.