Løber endte i top-10

6. september 2021, 11.10

Havard Vatnhamar løb på 2 timer 58 minutter og 27 sekunder, da han deltog i maratonløbet ved de para­lympiske lege i Tokyo. Foto: Tom Laursen

SØRVAD Havard Vatnhamar fra Sørvad løb natten til søndag dansk tid sit maratonløb nummer to, og denne gang kom han under tre timer for de godt 42 kilometer.

Løbet foregik ved de paralympiske lege i Tokyo, hvor Havard Vatnhamar repræsenterede hjemlandet Færøerne. Hans tid i Tokyo lød på 2.58:27 timer.

Oprindeligt er Havard Vatnhamar triatlet, men manglende stævner grundet corona gjorde det umuligt for ham at kvalificere sig inden for disciplinerne svømning, cykling og løb. Derfor fik han i maj arrangeret sit eget udtagelses-maraton, som han gennemførte på tre timer og fem minutter.

Det var den olympiske komite på Færøerne tilfreds med, og derfor blev den 45-årige efterskolelærer udtaget til de paralympiske lege.

Havard Vatnhamar mangler den ene arm, og derfor stiller han op i en klasse for personer, der har et lignende handicap. Han kom ind blandt de 10 første. Vinderen var helt suveræn og var også favorit. Det var Chaoyan Li fra Kina, der løb 33 minutter hurtigere end Havard Vatnhamar. Cahoyan Li var forsvarende paralympisk mester.

Indlæser debat...