
Stifteren, wifebeateren og den store frelser: Kender du historien bag Herningsholm?
Kom med bag om Hernings historie, når Folkebladets podcast "Opdag din by" besøger fem udvalgte steder med betydning for den by, Herning er i dag. Første sted er Herningsholm, der er byens første bygning og stedet, hvor Midtjyllands tekstileventyr startede
Udgivet:08. juli 2022, 13.01
Læsetid:2 minutter
Første stop for vores nye podcast "Opdag din by" er Herningsholm, hvor samlingschef Jesper Meyer Christensen fortæller historien om tre udvalgte ejere af Herningsholm, og hvad de har betydet for Herning i dag.
1 år siden
Én byttede sine jagtmarker med kongen, en anden endte sine dage i fangehullet på Dragsholm slot og en tredje satte gang i Hernings tekstileventyr.
I Herning Folkeblads nye podcast "Opdag din by" besøger vi sammen med Jesper Meyer Christensen, samlingschef på Museum Midtjylland, fem steder, der har defineret Herning som by.
Første sted er Herningsholm, hvor Jesper Meyer Christensen fortæller historien om tre af Herningsholms ejere og om den spæde start på det tekstileventyr, der kom til at definere Herning og hele Midtjylland.
Lyt til podcasten her:
Kender du allerede historien om Josva von Qualen, Seifried von Rindschaid og Christian Rantzau? Så prøv kræfter med quizzen herunder.
Hvad synes du?
Podcasten "Opdag din by"
Sammen med Jesper Meyer Christensen, samlingschef på Museum Midtjylland, besøger vi fem udvalgte steder, der har formet Herning. Næste afsnit handler om Hernings tre tinghuse.
Har du ris, ros eller et forslag til et sted, vi skal besøge, så skriv til os her.
Træk i slideren for at se forskel på Herningsholm i dag og i starten af 1900-tallet. Her havde Herningsholm to længer til hovedbygningen. Da Herningsholm blev bygget var det med et areal indenfor voldanlægget på størrelse med Kronborgs, der var datidens største. Privatfoto og Lokalhistorisk Arkiv.