Endnu dårligere ældrevelfærd er på vej i Herning

8. september 2020, 10.12

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

ØKONOMI Da jeg læste Venstres byrådsmedlem Anne Mette Bang Rasmussens indlæg i Folkebladet 2. september, tænkte jeg straks; Alt er ved det gamle i Venstre i Herning. Man har ikke været i stand til at styre kommunen fornuftigt i økonomisk henseende og levere ordentlig ældrevelfærd, og så kommer man med et usagligt udfald mod Lone Nielsen fra Borgerlisten, som helt relevant forsøger på demokratisk vis at få os alle ind i debatten om, hvad der er galt i Herning Kommune. Heldigvis svarede Lone Nielsen fint i Folkebladet 4. september og fik afsløret, at Venstre ikke er seriøs.

Jeg ser fakta således, at Venstremanden Helge Sander kørte Herning Kommune ud i økonomisk ragnarok i hans borgmesterperiode. Dette medførte, at de forbrugerejede forsyningsværker blev frataget os, der ejede værkerne og solgt til et statsejet selskab, som på det tidspunkt hed Dong. Venstreministeren Jens Chr. Lilleholt udtalte senere, at det er stærkt kritisabelt, det der forgik i Herning, og så ændrede han loven, så andre kommuner ikke kunne stjæle, hvad forbrugerne havde ejendomsretten til. Men det som ikke var en smuk manøvre i det Herning, hvor Helge Sander løb fra borgmesterposten, blev realiseret, og netto har det tilført Herning Kommune mere end en milliard kroner.

Nu meddeler Lars Krarup, at han ikke vil fortsætte som borgmester. Soleklart. Nu er det der ekstra input på mere end en milliard kroner opbrugt, og Lars Krarup ser ikke rigtig, hvordan han skal klare tingene, få økonomien i Herning Kommune i god gænge.

Jeg tror ikke, at Lars Krarup har et andet job i udsigt, men jeg tror, at han er kørt fast. Han magter ikke borgmesterjobbet, nu da der ikke igen kan hentes et stort beløb igen ved at sælge noget, som Herning Kommune ikke ejer. Mange mener, at Lars Krarup har gjort meget godt for Herning Kommune. Det mest synlige her er elendig styring af kommunens økonomi. Han har fulgt Helge Sanders linje. Megen prestige og kun nødtørftig ældrepolitik.

Om Herning Kommunes økonomi ser man, når man kikker på det der kaldes udligningsordningen, at Herning ikke er så rig, at man kan klare sig selv, men skal modtage store beløb fra andre og mere veldrevne kommuner. Og dette er selvsagt ildevarslende for de svageste grupper, at Venstreflertallet har hånds- og halsret over os, der er de svageste, os der er de ældste. Jeg er ikke så optimistisk, at jeg tror på, at Venstreflertallet vil tage skeen i den anden hånd og forbedre forholdene for vi ældre. Man taler om nogle få nye plejehjemspladser om nogle år, når der er et akut behov for 200-300 nye plejehjemspladser omgående.

I november 2021 er der byrådsvalg igen, og hvem der så bliver valgt ind for Enhedslisten og for SF, det ved vi ikke. Vi ved heller ikke, om Borgerlisten blot vil nøjes med at få deres mandattal fordoblet. Og sikkert er det, at Nye Borgerlige vil få nogle mandater ind i det nye byråd, der skal styre fra 1. januar 2022. Der er store muligheder for, at Venstreflertallet bliver knust, og der vil Lars Krarup selvsagt ikke stå som den, der bliver væltet som borgmester, og derfor genopstiller han ikke. Men inde i året 2022 er der chance for et nyt flertal i Herning Byråd og dermed en bedre ældrevelfærd. Det er lige året 2021, vi skal igennem - med sløj ældrevelfærd.

Læs også
Bedre sent end aldrig med tilbagetrækningsreform