Der er desværre nogle nationaliteter, der ikke kan udføre deres begravelsesceremoni ved Gødstrup Sygehuskapel

Udgivet:09. december 2022, 12.28

Læsetid:1 minut

Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa. Foto: PR-foto

Af Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet

1 måned siden

RITUALER Herning Kommune har over 120 nationaliteter boende her. De har forskellige kulturer, religioner, traditioner. Jeg respekterer alle nationaliteter, kulturer, religioner, traditioner og andre ting.

Disse nationaliteter bruger forskellige ritualer ved deres begravelsesceremonier.

Jeg har boet i Danmark i mere end 37 år siden. For 35 år siden døde en ven af familien, hvis begravelsesceremoni blev afholdt her ligesom det ville have været i vores hjemland.

Jeg fik oplyst fra en bedemand i Herning, at vi ikke kan bruge røgelse og andre ildlamper på grund af brandrisiko og har sendt nogle bilag, som dokumenter dette.

Jeg tror, der er nogle nationaliteter, der har mistet deres rettighed til og udføre deres ritualer for begravelser og andre ceremonier.

Jeg har kontakt med kommunen, regionen samt menighedsrådet og andre steder, jeg har ikke mulighed for at finde en løsning nu, men jeg vil forsætte min kamp for at løse dette problem.

Efter vores nye sygehus i Gødstrup er der folk, der er gået borte, men de har ikke haft muligheden for at få en ceremoni med de rigtige ritualer i kapellet i Gødstrup.

Stedet bliver ikke kun brugt af Herning. Men også af folk fra andre byer. Denne situation skal ændres, vi må samarbejde for at løse dette problem for de mange nationaliteter i Herning Kommune.

Indlæser debat