Helle Thomsen er Europas bedste kvindelige træner

Den tidligere FCM-træner er kåret som Europas bedste efter at have fået medalje for tredje EM i træk

13. maj 2019, 10.15

Helle Thomsen var blandt andet nomineret for, at hun i december sidste år sikrede bronzemedaljer til det hollandske kvindelandshold ved EM i Frankrig. (Arkiv) Franck Fife/Ritzau Scanpix

Håndbold Helle Thomsen blev søndag kåret som årets kvindelige håndboldtræner i Europa for 2018/2019-sæsonen af det europæiske håndboldforbund, EHF.

- Jeg elsker min sport, og jeg elsker at være træner. Men jeg tror også, at mange af de hold, jeg har trænet, har passet godt til mig. Det er også vigtigt, siger hun ifølge EHF.

Helle Thomsen får prisen, fordi hun i december sidste år sikrede bronzemedaljer til det hollandske kvindelandshold ved EM i Frankrig.

Det var hendes tredje EM-medalje i træk, efter at det i 2016 blev til sølvmedaljer med Holland, og i 2014 vandt hun EM-bronze som træner for det svenske landshold.

I 2017 vandt hun desuden bronzemedaljer med Holland ved VM.

Helle Thomsen var den eneste kvindelige træner, der var med i kvindernes Champions League i 2017/2018-sæsonen, hvor hun med det rumænske storhold CSM Bucuresti nåede til kvartfinalen.

Hun har tidligere ført FC Midtjyllands håndboldkvinder - nu Herning-Ikast Håndbold - til en stribe store resultater. Hun stod i spidsen for klubben fra marts 2012 til august 2016, hvor hun blev fyret efter interne uenigheder med ledelsen.

Med FCM vandt hun to gange DM-guld, to DM-sølv og en DM-bronze, og tre gange i hendes regeringstid vandt klubben den danske pokalturnering.

I august sidste år blev hun ansat som træner i norske Molde, hvor hun har kontrakt til 2020.

Fire andre kvindelige trænere var nomineret til prisen, som Helle Thomsen altså snuppede.

De øvrige nominerede var Rumæniens ungdomstræner Carmen Andreea Amariei, Ungarns ungdomstræner Beata Bohus, Norges juniortræner Vigdis Holmeset og den russiske juniortræner Ljubov Sidoricheva. /ritzau/