Minister åbner to MCH-messer

Tre års tørke for håndværksmesse slutter torsdag

14. september 2021, 10.47

Seneste transportmesse var helt tilbage i 2019. hvor trucken »The Greatest« fik masser af opmærksomhed med sin diskoteks-kabine. Foto: Tom Laursen

MESSE Godt 115 udstillere er klar, når Messecenter Herning i overmorgen åbner portene til fagmessen Entreprenør & Håndværk 2021.

Dermed er tre års ventetid snart overstået for den danske entreprenør- og anlægsbranche, der mødes til tre messedage på MCH Outdoor Arena i Herning.

Vejrudsigen melder om tørvejr og knap 20 grader og dermed er de optimale forhold for blandt andre entreprenører, maskinførere, maskin- og materielleverandører samt branchens beslutningstagere på plads.

Det er her, at branchens aktører fra både kommunalt og privat regi finder nye kontakter, får ny inspiration og bliver opdateret på den nyeste viden samt de nyeste maskiner og redskaber.

Messen spreder sig over 85.000 kvadratmeter, og sker sideløbende med Transportmessen, som finder sted indenfor. Begge messer åbnes torsdag morgen af Transportminister Benny Engelbrecht.

Anders Bircow styrer løjerne

I år har Maskinleverandørerne som noget nyt indstiftet »Maskinleverandørernes Nyhedspris« i forbindelse med messen.

Alle foreningens medlemmer har haft mulighed for at indstille en eller flere maskiner eller produkter til konkurrencen, og i alt er der kommet 20 nyheder ind, som fordeler sig på tre verdensnyheder, 14 danmarksnyheder og tre firmanyheder. Helms fra Lind er blandt de nominerede.

E&H er kendt som den arbejdende fagmesse, og derfor får de besøgende også denne gang mulighed for at opleve det store knuserområde, hvor Meldgaard, Scantruck og MIS Recycling, Bakkegaard Recycling, CBS Wearparts og Aksel Benzin udstiller knusere, neddelere og sorteranlæg, som løbende demonstreres under ledelse af Anders Bircow som konferencier.

Lærlinge kæmper om DM

Har man som besøgende lyst til at prøve kræfter med maskinerne, er der også mulighed for at få et gensyn med testbanen, hvor flere udstillere stiller dozere, tromler, læssemaskiner og dumpere til rådighed, så messens besøgende kan afprøve maskinerne i deres rette element.

Entreprenør & Håndværk 2021 handler ikke kun om materiel. Det handler også om den bagvedliggende faglige viden, som sikrer materiellets optimale brugsevne og sikkerhed. Derfor afholdes der endnu en gang DM for entreprenørmaskinmekaniker-lærlinge, hvor deltagerne skal dyste i fire discipliner, og kåringen finder sted på messens sidste dag.

- Der er arbejdet intenst på, at Entreprenør & Håndværk 2021 skal blive en stor oplevelse for både de besøgende og for de mange udstillere. Vi glæder os utrolig meget til at præsentere resultatet af det hårde arbejde for branchens brugere og beslutningstagere, siger projektleder Nikolaj Jørgensen.

Indlæser debat...