Læserbrev: Besparelser i regionen

Udgivet:12. september 2023, 11.11

Læsetid:2 minutter

Bente Lysgaard Mikkelsen. Foto: Privatfoto

Bente Lysgaard Mikkelsen
Emil Ernstsvej 146, Engesvang

BUDGET Hvem har mon opskriften på at få genskabt respekten og troen på nutidens politikere.

Desværre er det fristende at skære alle over en kam fra valgte landspolitikere til kommunalpolitikere og ikke mindst regionspolitikere.

Sandheden er ilde hørt, er et gammelt valgsprog, men ikke mindst i disse tider særdeles relevant.

Siger statsministeren sandheden, når hun siger, at staten Danmark bugner af penge.

Siger regionernes formand sandheden, når indbyggerne i regionens udkant ikke bliver dårligere stillet ved, at man fjerner en lægebil med base i Ringkøbing, samt indskrænkning af åbningstider på akutklinikkerne.

Siger kommunalpolitikerne sandheden, når de påstår, at de ikke får del i statens mange uventede indtægter.

Det sidste er nok sandheden!

Er statsministerens ord varm luft. Såfremt pengene er tilstede, må det være oplagt, at de skal ud og arbejde i samfundet for at få status quo efter coronaen og inflationen.

Regionrådsformandens udtalelse om at der ikke vil ske forringelser for borgerne i Region Midtjylland, tror jeg ikke på. Det er en kold og kynisk udmelding fra formandens side. Det er utilstedeligt, at der skal ske så store serviceforringelser, som det er tilfældet her.

Hvordan i alverden skaber man balance mellem udbuddet af behandlinger og kapacitet og personale ressourcer, når behovet for behandlinger er stigende.

Hvem skal prioritere de syge mennesker fra, som har behov for en krævende behandling.

Derud over er det ikke rimeligt, at patienter skal fragtes over lange strækninger for behandlinger, som burde kunne finde sted på akutklinikker; de klinikker som nu får reduceret åbningstider. Det hænger ikke sammen.

Jeg savner, at lokale regionsvalgte politikere kommer ud af busken og står på mål for deres beslutninger. Hanne Karlsmose har jeg respekt for - hun melder klart ud, hvilket standpunkt hun har haft i denne sag.

Anders Kuhnaus søforklaring i TV MidtVest var tåkrummende, hvilket jeg ikke synes fortjener yderlige kommentarer.

Politikere i bred forstand er selv årsag til den voksende politikerlede, der hersker i samfundet.

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat