Ældrerådet takker af

Det »ny« Ældreråd har konstitueret sig - Birgit Worm fortsætter som formand

Udgivet:17. december 2021, 10.20

Læsetid:2 minutter

Birgit Worm tager ved årsskiftet hul på sin anden periode som formand for Ældrerådet i Ikast-Brande. Foto: Privatfoto

IKAST-BRANDE På vegne af formand Birgit Worm takker Ældrerådet af for fire spændende år med store udfordringer.

- I perioden er der tilgået Ældrerådet en del penge. Midlerne er søgt til blandt andet at udvikle ældreplejen til gavn for medarbejdernes arbejdsvilkår, lyder det i en pressemeddelelse fra Ældrerådet.

Desuden har rådet påpeget et ønske om at øge og udvikle den faglige viden og de kompetencer, der skal til for at imødegå den fremtidige udvikling på ældre- og sundhedsområdet. Det betyder forhåbentligt, at borgerne i fremtiden vil opleve en positiv oplevelse af hjemmeplejen.

- Sigtet er at ruste ældreområdet til de nye opgaver og en organisering, som fremtiden vil kræve. Det kan medføre, at det kan blive meget spændende at arbejde indenfor ældreområdet, og at flere medarbejdere kan tiltrækkes, lyder det i en udtalelse fra Ældrerådet.

Tak til politikere

Ældrerådet har arbejdet intenst på at synliggøre sin rolle i forhold til de politiske beslutninger, og der kan konstateres en positiv udvikling, hvad angår et øget samarbejde med forskellige organisationer og foreninger.

- Tak for jeres bidrag. Ældrerådet kan ikke undvære jeres fortællinger om vilkårene for de borgere, der er over 60 år, siger Birgit Worm, der også retter en tak til de lokalpolitikere, der har haft sæde i sundheds- og omsorgsudvalget i de forløbne fire år.

- Vi har også oplevet en åbenhed og imødekommenhed fra administrationen. Det har betydet, at rådet har fået fyldestgørende oplysninger i forhold til de emner, som vi har haft på dagsordenen eller ønsket at undersøge nærmere, lyder det fra Ældrerådets formand.

Det ny ældreråd har i øvrigt konstitueret sig med Birgit Worm som formand og Bernth Bech som næstformand.

- Vi er nu ved at planlægge et introduktionsforløb for det nye ældreråd, hvor de »gamle« vil dele ud af erfaringer og viden. På introduktionsdagen vil vi desuden i fællesskab finde de temaer, som Ældrerådet vil sætte fokus på i perioden, siger Birgit Worm.