Skraldespande-skandale og faktaduel, Johs. kontra Helge

19. marts 2021, 13.09

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

BEHOLDERE Jeg har læst i Herning Folkeblad, at Herning Kommunes fadæse vedrørende manglende størrelse på nye skraldespande vil koste 3,5 millioner kroner årligt altså 70 millioner de næste 20 år plus de løbende prisstigninger. Det ville nok være billigere straks at udskifte de nye beholdere til nogle, der er store nok i stedet for de alt for små beholdere. Efter at vi nu har fået de nye beholdere her, hvor vi bor, kan vi let se, at de nye beholdere er alt for små i mange tilfælde. Og så oplyser Herning Kommune, at det ikke vil koste os noget, os der skal af med vort skrald og betaler for renovation. Det skal trækkes over »driften«, for her har man åbenbart 3,5 millioner kroner disponible hvert år. Hvem betaler »det disponible beløb« - det gør skatteyderne, som er de samme som dem, der får afhentet skrald. Udtalelsen om at de ekstra 3,5 millioner ikke kommer til at koste os noget, os der både skal have afhentet skrald og er skatteydere, den er så grov, at den gerne skulle hjælpe os med det, vi så brændende ønsker: At Venstre-enevældet i byrådet bliver brudt ved valget i november.

Om Helge Sanders »fakta« husker jeg ikke så meget præcis fra dengang, han var borgmester, og jeg var formand for Tjørring Venstre, men jeg husker vor store skuffelse, da vi havde ofret meget for, at han kunne blive genvalgt som borgmester, og da han så løb fra pladsen, da Anders Fogh Rasmussen fristede med en ministerpost. Jeg husker også, at Herning Kommunes økonomi var ude i en katastrofe-situation, da Helge Sander løb af pladsen som borgmester i Herning. Og den katastrofale økonomiske situation, som Helge Sander havde kørt Herning Kommune ud i, var så årsagen til tyveriskandalen for omkring en milliarder kroner, som Lars Krarup tog ansvaret for.

Jeg har også hørt, at nogle tror, at det er Helge Sander, der har sikret, at vi har professionel fodbold i Danmark. Den køber jeg ikke. De fleste lande i Europa har professionel fodbold, og dette er altså ikke etableret af »Lille Danmark«, så en glorie om dette, er ikke berettiget til Helge Sander. Men dette betyder selvfølgelig ikke, at Sander ikke på et tidspunkt har argumenteret for professionel fodbold.

Og det er rigtig godt, at vi har et fodboldstadion i Herning, men den skulle nok have plads til flere tilskuere, når engang coronaen er borte igen.

Jeg er absolut ikke radikal og ikke speciel Johs. Poulsen-fan, men i duellen mellem ham og Helge er jeg på Johs. Poulsens side, hvis Johs. kan holde til dette.

Til glæde for opbakning til vore kristne værdier i Danmark er vi selvsagt nødt til at stemme på Nye Borgerlige ved byrådsvalget i november. Og jeg oplever det ikke således, at vore kristne værdier er så højt placeret i alle radikale kredse. Dette kun i relation til muslimsk indvandring, som, jeg føler, radikale ikke har så meget imod.

Indlæser debat...