Læserbrev: Har du plads i dit telt til socialt udsatte?

28. maj 2020, 13.13

Markedspladsen. Foto: Flemming Hansen

OPHOLDSSTED Debatten omkring »den våde høne« er ikke overraskende, men udløser frustration og skuffelse over at konstatere, at der simpelhen ikke er plads til socialt udsatte i vores telt!

Udsendelser som »Gaden« på TV 2 beskriver fint de brugere, der benytter opholdsstedet.

Vi forbruger programmer som »Gaden« og røres af de skæbner, der beskrives. Vi taler om dem ved morgenkaffen og i kantinen på arbejdspladsen.

Jeg har kun hørt positive tilkendegivelser om programmet og en enighed om, at det er sørgeligt, at mennesker i vores samfund ender der på en holdeplads, hvor der sjældent er reelt tilbud om hjælp.

Problematikken i »Gaden« og personerne i samme er ikke kun noget, der foregår i København, men også eksisterer i hedens hovedstad Herning.

Vi møder de samme skæbner og skæve eksistenser i Herning, men når vi møder dem i dagligdagen, er de tilsyneladende ikke så underholdende, som når vi sidder lunt i hjemlig hygge i egen bolig. Når vi sidder her, har vi plads i vores telt til at tage det ind, finde plads til at røres, og det sætter tanker i gang om, hvorfor ingen dog gør noget ?

Når der tales om »den våde høne« og dennes placering, er alle enige om, at de intet har imod denne målgruppe, men der er bare ikke plads nok til dem lige her hos os.

Argumenterne er jo ikke ligefrem overraskende, men stadig faldende ejendomspriser og ikke mindst utryghed, ja nogen argumenterer ligefrem, at det er noget svineri!

Hvor i ligger utrygheden? Er det utrygt at blive konfronteret direkte og ikke igennem en skærm ? Mig bekendt er ingen blevet overfaldet eller frarøvet værdier på den nuværende lokation på Markedspladsen?

Når boligejerne i området frygter dalende boligpriser, kan de jo trøstes med, at det kun er en midlertidig foranstaltning og glæde sig over, at de nu får store lettelser i boligskatten, noget brugerne af opholdsstedet aldrig kommer til at opleve.

Jeg selv bor i Odinsgade og har min gang på Markedspladsen mindst to gange dagligt med min hund Gerda.

Det er en daglig velsignelse at blive mødt af denne gruppe mennesker, der tilsyneladende ikke er plads til. Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig utryg eller mødt andre, der gjorde det - vi er flere, der kommer der dagligt. Tværtimod møder jeg smilende brugere (udsatte), der gerne slår en sludder af og har godbidder med til Gerda, som de jo kender via daglig kontakt.

Det vil gøre mig meget glad om i ikke fjerner disse mennesker fra Markedspladsen, da de glæder Gerda og jeg hver eneste dag!

Mit ønske er, om vi ikke alle ville overveje at flytte teltpælene lidt, så der er plads til lidt flere i vores telt.

Læs også
Folkebladet besøger »Den våde høne«: Vi mangler et ordentligt sted
+Abonnement