Tidligere kjolefabrik og fotomuseum bliver til 10 boliger

Herning Kommune har udpeget vinderen bag det nye projekt for 10 boliger i Museumsgade centralt i Herning

28. februar 2019, 13.03

Den bevaringsværdige bygning i Museumsgade, som tidligere har været kjolefabrik og fotomuseum, bliver omdannet til syv boliger og et erhvervslejemål. ? Visualisering: Årstiderne Arkitekter

HERNING Den bevaringsværdige røde teglstensbygning på Museumsgade centralt i Herning, som gennem tiden har huset både kjolefabrik og fotomuseum, skal omdannes til boliger.

Når projektet står færdigt, vil bygningen rumme i alt syv nye boliger og et enkelt erhvervslejemål på 150 kvadratmeter i stueetagen. Derudover opføres tre nye rækkehuse på grunden bagved.

- Vi er utrolig stolte af, at vi sammen med Årstiderne Arkitekter er udpeget som vindere af konkurrencen til at gennemføre dette spændende projekt for Herning, siger Johannes Wøldike Schmith, direktør for Danhaus, i en pressemeddelelse.

- På grund af bygningens smukke, bevaringsværdige arkitektur kommer projektet til at resultere i nogle rigtig fine og stemningsfulde boliger i byen til glæde for de kommende beboere, fortsætter Johannes Wøldike Schmith, som selv bor i Herning.

Terrasser tilføjes

Boligerne i den gamle kjolefabrik bliver i varierende størrelser fra 89 til 149 kvadratmeter.

Som et nyt element tilføjes hævede terrasser på havesiden af den bevaringsværdige bygning med direkte udgang fra en række af boligerne.

Terrasserne bliver designet med plantebede og kasser med klatreplanter, der begrønner terrasserne og giver bygningen en grøn identitet mod haven.

Læs også
Kommunen gør klar til at sælge fotomuseum
+Abonnement

Skaber sammenhæng

Grundens tre rækkehuse henter deres inspiration fra engelske townhouses og får alle en mindre forhave samt adgang til store fælles udearealer bagtil.

Husene opføres i materialer og med detaljer, som lægger sig op ad den eksisterende museumsbygnings arkitektur med røde teglsten, skrå tage og små detaljeringer i murværket.

- Den gamle kjolefabrik er en bygning, som mange herningensere kender, og i renoveringen af bygningen har vi lagt vægt på ikke at ændre for meget på bygningens arkitektoniske udtryk, som vi har bibeholdt så autentisk som overhovedet muligt, siger Kaare Dahlmann, arkitekt og markedschef hos Årstiderne Arkitekter, og fortsætter:

- Derudover har vi med materialer og detaljer i blandt andet murværket forsøgt at skabe en sammenhæng mellem ny og eksisterende arkitektur, så projektet kommer til at fremstå som en helhed.

Læs også
Bestyrelse inviterer interessegruppe til dialog om fotomuseum
+Abonnement

Fælles haveareal

De to bygninger bliver bundet sammen af et stort, fælles haveareal mellem bygningerne, hvor de fremtidige beboere kan mødes omkring aktiviteter og ophold.

Det store uderum indrettes med træer og buske, som blandt andet vil afskærme for grundens parkering.

Derudover etableres der et regnvandsbed på grunden med forskellige græsser og trædesten, der skaber et legelandskab for børn og familier.

De nye rækkehuse bliver på cirka 120 kvadratmeter og indrettes med direkte sammenhæng mellem køkken, spisestue og stue og med fire store værelser i hver bolig.

Projektet startes op i midten af 2019 og forventes at stå klar til indflytning i slutningen af året.

På grunden bag den tidligere kjolefabrik opføres tre rækkehuse, og der er fokus på at bevare den arkitektoniske sammenhæng med kjolefabrikken. ?Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Læs også
Vejen banet for salg af fotomuseum
+Abonnement