Hastighed og samarbejde på Christiansborg under krisen

Udgivet:31. marts 2020, 15.53

Læsetid:2 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: Privatfoto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen. Strynøvej 11 Hammerum, byrådskandidat for Nye Borgerlige

FOLKETINGET Det er ingen hemmelighed, at jeg har været kritisk over for regeringens indsats i denne tid. Alt for lidt, alt for sent. Men når man så endelig har taget en beslutning, har det været imponerende at opleve hastighed og samarbejde hos politikerne på Christiansborg her under coronavirus-krisen.

Fra et forslag er stillet, til det er blevet vedtaget, er der gået ganske kort tid sammenlignet med normalen på Christiansborg.

Der har ikke været utallige udvalg og kommissioner befolket med partifæller, gode kammerater og forretningsforbindelser. Der har ikke været utallige selvpromoveringer foran et TV-kamera eller utallige debatindlæg, der intet nyt kommer med.

Dog hører man desværre fra virksomhedsejere, at bureaukratiet stadig er det samme, hvis ikke større. Det må politikerne få styr på.

Kære politikere på Christiansborg, I har under krisen vist, at I kan samarbejde uden at forfalde til børnehaveniveau (undskyld til børnehaverne). I har vist, at I kan tage hurtige beslutninger til gavn for Danmark.

Hvorfor den store forskel mellem den normale dagligdag på Christiansborg og så dagligdagen her under krisen?

Kan årsagen være, at I ikke har haft tid til at rådspørge jeres skatteyderbetalte spindoktorer?

Kan årsagen være, at I selv har skulle tænke og tage beslutningerne, ikke har skulle rådspørge jer hos DJØF-samfundet i ministerierne?

Uanset hvad så skal I have stor ros for samarbejdet og hastigheden. Men rosen er kun noget værd, hvis I også husker hastighed og samarbejde efter coronavirus-krisen.

Coronavirusen forsætter dens hærgen rundt omkring i verden. Også herhjemme stiger antallet af døde. Desværre er der mange, der stiller spørgsmål ved, om nedlukningen overhovedet har nogen effekt.

Vi skal kun se til Sverige for at finde beviset. I Sveriges hovedstad Stockholm har der det sidste døgn været en eksplosiv vækst i antallet af dødstilfælde.

Sverige er et af de samfund, der ikke har haft lukket ned, hvor børnene forsat går i skole, som om intet er sket. Det må være svar nok til kritikerne. Pas på jer selv og ikke mindst hinanden.