16 hvalpe afleveret på internat

I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret i to store hundesager - over halvdelen er kommet til Brande

Udgivet:04. januar 2023, 10.08

Læsetid:1 minut

I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Her ses en af de i alt 13 hunde som flyttede ind på Nordjyllands Internat lige før jul. Foto: Dyrenes Beskyttelse

5 måneder siden

BRANDE Det er en blanding af hvalpe og unghunde, der flyttede ind på to af Dyrenes Beskyttelses internater med få dages mellemrum i december, og som snart er klar til at finde nye hjem.

13 labradorer er indleveret på Nordjyllands Internat, og 16 boxer-labrador-schæferblandinger befinder sig nu på Brande Internat. Hundene kommer fra to forskellige hjem, hvor opgaven med så mange hunde er vokset ejerne over hovedet. Hundene er overdraget i godt samarbejde med de tidligere ejere, og hundene er da også i god stand, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- Hundene var i overordnet fin stand, men særligt de 13 labradorer kræver en stor indsats med træning og socialisering. Hundene er samtidig i forskellige aldre og kommer derfor også til at kræve meget forskellig træning, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Klar til nye hjem

De 16 boxer-labrador-schæferhvalpe på Brande Internat, var mellem 9-12 uger da de ankom, hvilket svarer til alderen, man normalt overtager hvalpe i. De 13 labrador-hunde er mellem tre og syv måneder, og en del af dem har ikke oplevet så meget, da ejeren ikke har haft overskud til det. De kræver derfor en ekstra indsats i forhold til socialisering.

Hundene bliver sat til adoption de nærmeste dage, og Dyrenes Beskyttelse regner med, at de mange hunde hurtigt finder nye, kærlige hjem.