Blue Fox i back-mangel: Tabte målfest i Rødovre

Efter nederlaget fredag mod Esbjerg blev det søndag til en ny dukkert for Blue Fox

18. oktober 2020, 16.51

Mathias Bau Hansen scorede mod Rødovre, men måtte opgive at spille kampen færdig på grund af en skade. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Herning Blue Fox havde blot fem backer med i bussen til søndagens udekamp mod Rødovre. Reid McNeill (fem spilledage) og Rasmus Nielsen (to spilledage) havde begge fået karantæne efter fredagens nederlag til Esbjerg. I den kamp slog kaptajn Daniel K. Nielsen sin ene arm, da han i en hændelig situation faldt uheldigt på isen. Han var derfor heller ikke klar til kamp.

Træner Ben Cooper udtog derfor Andreas Sørensen, der ellers ikke har været meget involveret i denne sæson. Også Jakob Jessen, der primærrt har været med som syvende back i de første kampe fik masser af spilletid.

På angrebspladserne var Blue Fox stadig uden Mads Christensen og Anders Poulsen, og i anden periode i Rødovre måtte Mathias Bau Hansen opgive at spille videre.

Benjamin Mauritzen bragte hjemmeholdet foran godt midtvejs i første periode, men 26 sekunder før tid udlignede Morten Poulsen i et powerplay efter en 2+2-minutters udvisning til Steffen Klarskov.

Herning tog føringen

Fire minutter inde i anden periode kom »blårævene« foran. Mathias Bau Hansen scorede i et nyt powerplay.

Det rystede dog ikke forstadskøbenhavnerne, der fik udlignet ved Steffen Klarskov. Herefter spillede Blue Fox i godt 20 sekunder fem mod tre, men det var alt for passivt. Rødovre fik én af de udviste på banen, slog kontra og bragte sig foran 3-2 med en spiller i undertal.

Det fik træner Ben Cooper til at tage en timeout. Blue Fox fortsatte i powerplay, og det lykkedes Mark MacMillan at udlignede til 3-3.

Med 11 minutter tilbage af sidste periode scorede Steffen Klarskov sit andet mål og bragte Rødovre på vinderkurs. 4-3.

Straks efter fik Blue Fox et powerplay, men det kom der intet ud af.

I stedet kunne Rødovres Oliver Kjær afslutte en fin solotur med at score til 5-3.

Ny scoring i overtal

Med fem minutter tilbage fik Rødovre en spiller udvist, og Blue Fox tog lidt senere Simon Nielsen ud. Med to spillere i overtal lykkedes det Morten Poulsen at reducere til 4-5. Dagens fjerde powerplay fra Herning.

I kampens sidste minutter pressede Blue Fox på, og tog igen Simon Nielsen ud.

Der gik dog ikke længe, inden at Philip Schultz kunne score i det tomme net til 6-4 og dermed sætte punktum for en begivenhedsrig kamp.

Blue Fox vandt igen skudstatistikken klart (39-21), men det var ikke nok til point.

Blue Fox spiller igen på tirsdag, hvor der venter en ny tur til hovedstadsområdet. Det bliver et besøg hos Herlev.