Mistanke: Påvirket bilist kørte i grøften

Et vidne overværede mandag, hvordan en mand sad og gav en kvinde lussinger i en bil i Aulum. Mandag eftermiddag var bilen kørt i grøften. Politiet har ikke noteret sagen

2. december 2019, 16.32

Politiet havde ikke været ude ved Toyotaen, da den var kørt i grøften på Videbækvej. Mandag først på aftenen blev bilen afmærket. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG/AULUM En sort Toyota Corolla af ældre årgang stod mandag eftermiddag på tværs af en grøft på Videbækvej nær Vildbjerg. Den var kørt i grøften, og føreren havde forladt stedet, uden at politiet blev indblandet i hændelsen.

Ifølge et vidne, Herning Folkeblad har talt med, stiftede vidnet bekendtskab med bilisten i Aulum tidligere mandag.

- Jeg stod og så på, at en stor maskine blev hejst ind til en virksomhed i Aulums industrikvarter, da jeg lagde mærke til den holdende bil og til de to mennesker - en mand og en kvinde - der sad inde i bilen. Manden sad og slog kvinden. Han gav hende lussinger, fortæller vidnet, som ikke ønsker sit navn frem. Hans identitet er redaktionen bekendt.

Episoden skete ved 11-tiden, og vidnet tilføjer, at flere andre også så, hvad der foregik.

Hvad er problemet

Manden i bilen blev opmærksom på vidnet, og bilisten steg ud. Han var generet af, at folk kiggede på ham og kvinden, der havde uoverensstemmelser i bilen.

- Han gik helt tæt på mig og spurgte, hvad mit problem var. Jeg sagde så, at jeg ikke havde nogle problemer, siger vidnet, som opfattede bilistens attitude som truende. Vidnet er sikker på, at manden var påvirket af et eller andet og kontaktede politiet.

- Jeg var bekymret for kvinden i bilen. Han skulle ikke sidde og slå hende, men han sad jo også i sin ejendom. Det var hans bil, fortæller vidnet, som også fortalte politiet om sin mistanke om, at manden var påvirket. Politiet fik også bilens registreringsnummer, men ifølge vidnet sagde politiet, at de ikke havde mulighed for at gøre noget. Hverken i forhold til lussinger eller til mistanken om den påvirkede bilist.

Ud i rabatten

- Det kunne sammenlignes med husspektakler. Politiet spurgte, om jeg ville anmelde manden for trusler, men det ville jeg ikke, siger vidnet.

- Og nu kan jeg så se, at bilen er kørt galt. Det er nok ikke fordi, det har været glat, siger han.

På uheldsstedet sås spor efter Toyotaen, der er kørt direkte ud i rabatten og på tværs af grøften, hvor den er ramt ind i den højre kant af grøften. Der var ikke sket voldsomme skader på bilen.

Efter at vidnet havde set, at bilen var kørt i grøften, kontaktede han igen politiet, som i aftes ved 18-tiden var ude med en patrulje for at se nærmere på bilen og afmærke den med politistrimmel.

Politikommissær Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning fortæller, at politiet ikke har nogle optegnelser i døgnrapporten omkring anmeldelsen af voldelig, truende og muligvis påvirket bilist.