Ikast i hopla: Tredje sikre sejr i Europa på stribe

Ikast Håndbold vandt med otte mål i Ungarn. Kursen er sat mod en puljesejr

Udgivet:21. januar 2023, 21.51

Læsetid:2 minutter

Julie Scaglione og holdkammeraterne i Ikast Håndbold kunne lørdag aften juble efter en overbevisende sejr i Ungarn. Foto: Henrik Ole Jensen

Jette Bentsen
Redaktionschef
Jette Bentsen
Redaktionschef| +45 9626 3715 | jeb@herningfolkeblad.dk
Redigerer forsiden - og mange andre sider i de daglige aviser. Fan af samfundsforhold, politik, 112-stof og stort set alle typer sport. På Folkebladet siden 2007. Journalist siden 1997.
Se flere artikler af Jette Bentsen

8 måneder siden

HÅNDBOLD Lørdag aften spillede Ikast Håndbold sin tredje kamp i gruppespillet i EHF Europa League. Og det blev den tredje sikre sejr på stribe.

I Ungarn mødte midtjyderne klubben med det besværlige navn Motherson Mosonmagyarovar. Hjemmeholdet var foran 1-0, men derfra så Ikast-holdet sig ikke tilbage.

Via 15-13 ved pausen skød midtjyderne sig til en sejr på hele otte mål, 34-26.

18-årige Julie Scaglione blev topscorer med syv mål. Længe så det ud til, at hun skulle holde en fin statistik på 100 procent. Men i slutningen af kampen brændte hun et enkelt skud, så det blev til syv mål på otte skud.

100 procent leverede til gengæld fløjspiller Trine Mortensen med tre scoringer på tre skud i anden halvleg. I det hele taget blev der scoret meget af de midtjyske fløjspillere, idet Emma Friis scorede seks gange og Line Mai Hougaard tre gange.

Tal fra kampen

Ikast fik 5 straffekast - scorede på de 4.

Motherson fik 2 straffekast - scorede på begge.

Begge hold lavede 8 tekniske fejl.

Ikast havde en scoringsprocent på 64, Motherson på 54.

1006 tilskuere var på plads til kampen.

Mange målscorere

Ikast Håndbold fik brugt hele sin bænk i kampen i Ungarn. Hele 12 spillere - ja, du læste rigtigt ... - kom på måltavlen. Også Alberte Ebler, der i ugens løb er fyldt 20 år, fik scoret en enkelt gang.

Læs også
Godt tilfreds Ikast-træner: Ikke overrasket over sejren, men over sejrens størrelse Godt tilfreds Ikast-træner: Ikke overrasket over sejren, men over sejrens størrelse
Læs også
Godt tilfreds Ikast-træner: Ikke overrasket over sejren, men over sejrens størrelse

På vej mod puljesejr

Den overbevisende sejr i Ungarn følger efter to tilsvarende sikre sejre over norske Fana på udebane og Nantes på hjemmebane. Dermed topper Ikast Håndbold puljen med seks point for tre kampe.

Da Fana ligeledes lørdag aften hjemme i Norge besejrede franske Nantes med 30-28, har de tre øvrige hold blot to point hver.

Ikast har dermed sat kurs mod en puljesejr. Meget skal gå galt i de tre resterende kampe i puljen for Ikast, hvis holdet ikke skal ende som puljevindere.

Næste kamp for Ikast Håndbold er om to uger, søndag 5. februar, hvor Motherson Mosonmagyarovar kommer til Ikast.

Læs også
Ikast-kvinder til nøgleopgør i Ungarn: Hvis vi vinder, handler det om førstepladsen herfra Ikast-kvinder til nøgleopgør i Ungarn: Hvis vi vinder, handler det om førstepladsen herfra
Læs også
Ikast-kvinder til nøgleopgør i Ungarn: Hvis vi vinder, handler det om førstepladsen herfra