Han kunne mærke, når der var brug for hjælp

27. oktober 2020, 14.14

Foto: Adobe Stock Photo

Christian Christensen har på vegne af naboer og borgerforeningen indsendt mindeord over Ole Olesen, Egerisvej 2, Vorgod-Barde:

Det er med stor sorg, vi må sige farvel til en anerkendt og retskaffen mand, der døde efter kort tids sygdom 18. oktober 2020, 74 år gammel.

Ole Olesen var for os naboer et fantastisk bekendtskab. Altid interesseret og hjælpsom med småt og stort og havde ualmindelig nemt ved kontakt med andre mennesker. Han gik direkte til folk med spørgsmål og kommentarer, men han formåede at gå lige i hjertet på dem.

Han kendte et hav af mennesker og kunne derfor fortælle masser af historier oplevet gennem sit liv og opdatere os »udefrakommende kommende tilflyttere«. Han satte spor i os mennesker med sit engagement, lune og humor.

Vi kommer til at mangle de små besøg, han foretog blandt kendte og ukendte. Han kunne mærke, når der var brug for hjælp og tog sig af os.

Han var aktiv og gerne i gang med et eller andet i værksted eller hus/have. Elskede at kunne bruge sine hænder. Når disse opgaver var løst, tog han sig af børn og børnebørn med opgaver og ideer. Han hjalp dem med værktøjsmaskiner, så der kunne laves trædrejebænk eller lignende, og viste gerne stolt frem af børnebørnenes resultater. Kom man forbi i hans værksted, var der ofte tid til en snak.

Der var altid overskud til at hjælpe naboer og byen med opgaver og som den mekaniker, han var. Han var med i byens Grønne Bande, der sørger for sommerklipningen med videre og sikrede, at grej og maskiner var i tiptop form. Manglede der noget, så lavede han det og supplerede gerne med sine egne ideer.

Dansk International Nødhjælp hjalp han også med indsamling af måtter, udstyr og maskiner til Balkan og støttede Blå Kors i Herning med frivillig hjælp. Han oprettede gratis autocamper-plads på gårdspladsen og hjalp derudover til med plejehjemmets Vennebus, arrangementer og meget mere.

Han var indehaver af Vorgod autoværksted og uddannet hos Rimmerhus Maskinforretning som traktormekaniker.

Æret være hans minde.