Sundsbo koreograferer Cirkusrevyen: I en verden vild med dans

42-årige René Vinther Pedersen er koreograf på Cirkusrevyen, bonusfar til sin kommende mands otte måneder gamle datter i Israel - og vokset op i Sunds

14. april 2019, 12.01

Der er noget streetart over det store maleri i René Vinther Pedersens stue i København. Han faldt for det, fordi han godt kan lide modsætninger, og han synes både, det udstråler ondt og godt, sort og hvidt. Foto: Marianne R. Eskildsen

Egentlig er det René Vinther Pedersens fem år ældre søsters skyld, at han begyndte at danse. Hun ville nemlig ikke gå til dans i forsamlingshuset i Sunds. I stedet sendte deres mor fireårige René af sted.

- Min søster var mere til computer og bordtennis. Hun var en drengepige, og jeg var ham, der syntes, det æstetiske og kreative var sjovere. Og jeg var helt vild med det. At min søster så blev lesbisk, og jeg blev homo ..., siger han og ler.

Cirka 20 år senere blev René Vinther Pedersen headhuntet til at danse i Cirkusrevyen, som han medvirkede i både i 2002 og 2009.

I dag er det ham, der er revyens koreograf.

- Jeg havde en samtale med Lisbet dengang, fortæller han.

Lisbet er naturligvis revydronningen Lisbet Dahl, og René Vinther Pedersen sagde til hende:

- »Det er slet ikke nu, jeg taler om« - jeg var jo ikke så gammel - »men du skal vide, at jeg gerne vil koreografere det her på et tidspunkt«, fortæller han.

- »Jo, jo«, sagde Lisbet Dahl.

Men sidst i 2010 ringede hun faktisk og spurgte, om han ville være koreograf på Cirkusrevyen sommeren efter.

- Og så er jeg blevet spurgt lige siden. Det er ni år nu. Og det er så fedt. Jeg er så glad for det. Det er dejlige mennesker og en dejlig arbejdsplads. Og man kommer sommeren i møde. Det er en ret fed sommergig, og det er en fri opgave: Lav nogle dansenumre.

Renés verden...