Ugens bolig: Vinkelvilla med muligheder

Der er gode muligheder i Herning-villaen, der med sin adresse i komponistkvarteret ligger tæt på by og natur

2. april 2021, 16.26

Den gule murstensvilla på Leharsvej 7 har i 2014 fået skiftet samtlige vinduer til træ/alu på nær et vinduesparti. Foto: Nybolig Herning

Boligturen går til denne uge til komponistkvarteret i Herning, hvor vi skal indenfor i en vinkelvilla på Leharsvej 7.

- Det er et attraktivt kvarter. Du er tæt på byen, men samtidig er du tæt på Fuglsang Sø og naturen, fortæller Henrik Buur, der er indehaver hos Nybolig Herning, der har udvalgt ugens bolig.

Villaens »hjerte« i form af alrummet, hvorfra man tilgår køkkenet, stuen, værelsesafdelingen samt den hyggelige overdækkede terrasse. Foto: Nybolig Herning

Det er en gul murstensvilla fra 1969, som ifølge ejendomsmægleren er arkitektonisk spændende - og det slået sammen med »årgangen« er noget, som vækker interesse på boligmarkedet.

- Det er en speciel byggestil - og dengang man byggede det, var det noget ekstraordinært - stilen er igen ved at blive moderne. Gode, gedigne villaer fra 60’erne og 70’erne er der efterspørgsel på, siger Henrik Buur og uddyber, at villaen har et fantastisk udtryk blandt andet med brede fuger, der er trukket lidt tilbage fra murstenen.

Fra køkkenet har man adgang til alrummet - ligeledes har man adgang til husets bryggers. Foto: Nybolig Herning

Mulighed for stort køkken-alrum

Villaen har 214 kvadratmeter, hvoraf nogle af dem kom til ved en tilbygning i 70’erne. Der har man et værelse med egen indgang, som kan bruges til teenageafdeling eller multirum, foreslår Henrik Buur.

Villaens øvrige fire værelser har blandt andet gennemgået en gennemgribende renovering i 2008.

- Det er en stor villa, hvor hele værelsesafdelingen er sat i stand blandt andet med gulvvarme - så her behøver du ikke at gøre noget, siger Henrik Buur.

Den renoverede afdeling tæller også husets ene af to badeværelser.

Ellers er villaens øvrige rum bygget op omkring alrummet, som i salgsopstillingen kaldes boligens hjerte, hvor man både har plads til spisebord og en hyggekrog - med brændeovn til glæde for begge dele.

Langs alrummet har man det rummelige køkken, hvor man har en spisekrog, mens man til alrummets anden side har den store stue med integreret pejs og med udsigt til de rekreative områder bag villaen.

Med indretningen ligger det således lige til højrebenet at skabe et køkken-alrum, mener Henrik Buur.

- Huset har nogle rigtig gode muligheder. Har man nogle gode idéer, kan man lave et fantastisk køkken-alrum - et stort rum med vinduesparti ud mod søen, foreslår han.

Der er to badeværelser i huset - begge med bruseniche. Her ses det største. Foto: Nybolig Herning

Hyggelige udeområder

Som villaen står nu, har man fra alrummet et terrassedørsparti med direkte udgang til den overdækkede terrasse og haven.

Udearealerne er indrettet med flere hyggelige steder blandt andet med en gårdhave, som er mellem villaen og den tilhørende dobbelt garage.

Med adresse på Leharsvej 7 har man også udsigt til åbne grønne områder, der ligger i umiddelbar forlængelse af grundens 734 kvadratmeter, som også ligger kun med få hundrede meter hen til Fuglsang Sø.

- Huset ligger i sidste række ud mod søen - derfor er grundprisen lidt højere end på de andre villaer i kvarteret, fortæller Henrik Buur og uddyber, at man med placeringen også er tæt på indkøb og skole.

Villaen, som er til salg hos Nybolig Herning, er prissat til 2.500.000 kroner.

Her ses huset bagfra, hvor man også kan få en fornemmelse af al den luft og grønne områder, som man har lige i baghaven, hvis man flytter ind på Leharsvej. Foto: Nybolig Herning