Halmen fik lov at brænde ud

Lørdag sidst på formiddagen gik der ild i en lade med 200 bigballer. Søndag var slukningsarbejdet stadig i gang

14. februar 2021, 16.59

Søndag midt på dagen skulle halmen endeligt slukkes. Foto: Henrik LInd JØrgensen

AULUM Brandfolkene havde tid til både at spise hotdogs, drikke kaffe og få en fastelavnsbolle til, da de slukkede en ladebrand på Videbækvej mellem Aulum og Vildbjerg.

Det var nemlig en langvarig opgave, som begyndte lørdag sidst på formiddagen. Søndag først på eftermiddagen var slukningsarbejdet stadig i gang.

- Da vi kom her, var laden fuldstændigt overtændt, så det gjaldt om at foretage en kontrolleret nedbrænding og redde de øvrige bygninger, fortæller indsatsleder Anders Gjørret fra Brand & Redning Midtvest.

200 bigballer

Ejendommen er ubeboet, og det var 200 bigballer, der var gået ild i. Selve slukningsarbejdet fandt sted lørdag eftermiddag.

- Klokken 17 gik vi over til at holde vagt, men nu (søndag midt på dagen, red.) vil vi have det slukket, da røgen er begyndt at trække ud over vejen, siger Anders Gjørret.

Der er flere grund til, at laden med halm fik lov at brænde ned. Dels ville det være umuligt at redde den, og dels ville der være en forurenings-risiko ved at pøse kaskader af vand på.

- Der er asbestplader på taget, og hvis vi hælder en million liter vand ud over laden, vil det forurenede vand med asbest flyde ud på marken, siger Anders Gjørret.

Brandårsagen

Det bliver op til politiet at finde ud af, hvordan branden er opstået.

- Halmballer kan ikke bare selvantænde, siger indsatslederen.

Brandfolk fra Aulum og Feldborg samt frivillige fra Ringkøbing deltog i det langvarige slukningsarbejde. Foto: Henrik LInd JØrgensen