FCM-profil vil rådgive sportsfolk om økonomi gennem nyt firma

Angriberen Lasse Vibe har sammen med to andre startet Imperium Sports Family Office, der tilbyder uafhængig økonomisk rådgivning til elitesportsfolk

19. maj 2020, 17.32

Lasse Vibe (i.m.) vil tilbyde økonomisk rådgivning til elitesportsfolk gennem firmaet Imperium Sports Family Office, der er ny afdeling af rådgivningsfirmaet Imperium Family Office. Foto: PR-foto

FODBOLD Alt for mange sportsfolk går igennem karrieren uden at få det optimale ud af deres økonomi, fordi de er dårligt eller slet ikke rådgivet.

Det mener Lasse Vibe fra FC Midtjylland. Den 33-årige angriber står sammen med Johan Bangsborg og Zlatan Omerovic i spidsen for det nystartede Imperium Sports Family Office. Det er en ny underafdeling af rådgivningsvirksomheden Imperium Family Office, der blev stiftet i 2019.

Målsætningen er at hjælpe professionelle elitesportsfolk til at få bedre styr på privatøkonomien.

- Der er for mange elitesportsudøvere, som i løbet af deres karriere bliver snydt. Det findes der masser af skræmmeeksempler og historier om. Men der er også mange, som snyder sig selv og får alt for lidt ud af deres karriereindtjening.

- Det er et kæmpe issue i sportsverdenen. Jeg ved fra min egen karriere, at der er mange fodboldspillere, som aldrig har fået uvildig rådgivning om for eksempel forsikringer, skat, pension og investeringer. Atleterne mangler i høj grad specialiseret rådgivning om deres privatøkonomi, siger Lasse Vibe i en pressemeddelelse fra rådgivningsfirmaet.

Skrev speciale i landsholdslejren

Lasse Vibe, der i januar kom til FC Midtjylland fra svenske IFK Göteborg, har sideløbende med sin fodboldkarriere taget en kandidatuddannelse i finansiering og regnskab på Copenhagen Business School (CBS).

- Det er mange års studier og planlægning, der kulminerer for mig. Jeg har haft planer om at starte min egen rådgivningsvirksomhed, siden jeg blev færdig med uddannelsen på CBS i 2015. Jeg vil dog fortsat have fuldt fokus på at være fodboldspiller, og jeg har heldigvis tidligere bevist, at jeg leverer allerbedst, når jeg har flere bolde i luften ad gangen, siger Lasse Vibe, der er partner og frontfigur i Imperium Sports Family Office.

Dele af specialet på uddannelsen skrev han pudsigt nok i landsholdslejren.

- Når vi fløj til udekampe eller var på træningslejre, brugte jeg hullerne mellem træningspas og kampe på at læse om økonomistyring og aktieporteføljer. Og faktisk skrev jeg meget af mit speciale i landsholdslejren i Helsingør, fortæller Lasse Vibe, der har spillet 11 A-landskampe for Danmark.

Specialet forsvarede han i sensommeren 2015 kort efter skiftet til engelske Brentford.

Stor erfaring at trække på

Hans to partnere har i forvejen erfaring med at forvalte formuer for nogle af landets rigeste familier. Den erfaring kan FCM-spilleren trække på.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vores rådgivning og netværk vil hjælpe mange atleter. Min interesse og motivation ligger i at forbedre økonomien for en masse elitesportsudøvere og deres familier, men man behøver ikke tjene en halv million om måneden for, at det vil give værdi. Jeg ser faktisk et stort potentiale i at optimere økonomien hos atleterne uden den helt store kontrakt eller den lukrative sponsoraftale. Jo mindre formue, jo vigtigere er det at passe godt på den, siger Lasse Vibe.