Blaudzun efter ny Grand Prix Herning-sejr: Vi var med i det hele

Riwal - med lokale Michael Blaudzun som sportsdirektør - vandt igen Grand Prix Herning, der denne gang ikke var så hårdt endda

29. april 2019, 09.59

Selvfølgelig sprang champagnepropperne på podiet efter løbet. Andreas Stokbro (i.m.) fører nu sæsonens Demin Cup og havde det store smil fremme. Til venstre er det Nicklas Amdi Pedersen og sidste mand på podiet blev Jacob Hindsgaul, der som junior en overgang kørte for Herning Cykle Klub. Foto: Henrik Ole Jensen

cykling Grand Prix Herning er en stolt tradition i dansk cykelsport. Løbet, der også er kendt som »en forårsdag på heden«, er altid det første store løb i den danske sæson, og hele den danske elite er til start.

I år var der dog en ny krølle på traditionerne. TV 2 Sport sendte direkte, så man kunne følge de sidste 150 kilometer af løbets i alt 195 kilometer hjemme fra sofaen. Det var en flot dækning med billeder fra en helikopter, tre motorcykler med kameraer samt et reportagehold på jorden, der leverede masser af interviews. Det fortjener løbet.

Denne udgave blev dog langt fra den mest dramatiske af slagsen. De cirka 30 kilometer grusveje var i relativ god stand efter en tørkeperiode og så lige lidt regn i døgnet op til, der sikrede, at tv-billederne ikke forsvandt i støvskyer.

Samtidig var der kun begrænset vind, og det betød alt i alt, at løbet langt fra blev så hårdt, som det ofte er set. Hele 40 ryttere var i mål inden for blot ét minut af vinderen Andreas Stokbro (Riwal Readynez), og i alt gennemførte 55 af de 104 startende ryttere.

Riwal var tilstede hele vejen...