Opdateret: Nu er bankfusion helt i mål

Både aktionærerne i Vestjysk Bank og i Den Jyske Sparekasse har nu godkendt fusionsplanerne

13. januar 2021, 17.55

Vestjysk Bank har i forvejen omkring 50 medarbejdere i Herning, og det tal vokser nu til omkring 150. Foto: Christian Sjurman

FUSION Først var der grønt lys fra Vestjysk Banks aktionærer - og onsdag eftermiddag sagde også flertallet af aktionærerne i Den Jyske Sparekasse ja til at fusionere de to pengeinstitutter.

En væsentlig del af fusionsplanerne er at placere et nyt fælles hovedkontor i Herning, hvilket betyder flytning af minimum 100 arbejdspladser til byen.

Godkendelserne faldt på to ekstraordinære generalforsamlinger, som på grund af corona blev gennemført digitalt. Vestjysk Bank holdt sin generalforsamling i Lemvig onsdag formiddag, mens Den Jyske Sparekasse fulgte trop i Grindsted om eftermiddagen.

Læs også
Flytter hovedkontor til Herning: Vestjysk Bank godkender fusion
+Abonnement

Flertal sikret på forhånd

Forud for generalforsamlingen i Vestjysk Bank har der været kritiske røster fra private aktionærer, som har været utilfredse med beslutningen om at flytte hovedkontoret fra Lemvig til Herning. Der har været gennemført en underskriftsindsamling imod at flytte hovedkontoret, og her har 1003 personer skrevet under.

Under Vestjysk Banks generalforsamling i Lemvig blev kritikken gentaget, da der blev åbnet for skriftlige spørgsmål. Det fik dog aldrig nogen betydning, da det nødvendige flertal på to-tredjedele var sikret på forhånd via brevstemmer og fuldmagter. Fusionen blev derfor godkendt uden formel afstemning. De største aktionærer i Vestjysk Bank er Arbejdernes Landsbank, AP Pension Livsforsikringsaktieselskab og Nykredit Realkredit, som til sammen ejer godt 66 procent af aktierne. I alt har Vestjysk Bank cirka 37.000 navnenoterede aktionærer.

Det er aftalt, at Vestjysk Bank fastholdes som navnet fremadrettet, mens navnet Den Jyske Sparekasse bortfalder.

Herning Folkeblad bringer torsdag et interview med Jan Ulsø Madsen, direktør i Vestjysk Bank, som fortæller om det videre forløb i fusionsplanerne.