Video: Motocross-backflip i haglvejr

Vejret var ikke med motocross-kørerne i fredags, men de fuldførte alligevel showsene på Torvet. Se videoen her i artiklen

6. maj 2019, 16.07

Ikke engang et haglvejr kan sætte en stopper for nogle af Danmarks dygtigste motocross-kørere. Her et det Alex Porsing i et backflip på Torvet i Herning i, ja, haglvejr. Foto: FMX Danmark

HERNING Haglvejr er langt fra det optimale vejr, når man på motocross-cyklen skal lave vilde tricks i 12-14 meters højde.

Men trods vejret fuldførte de tre kørere, Tobias Finck fra Tyskland og danskerne Kevin Rahbek Pedersen fra Bording og Alex Porsing fra Kibæk, i fredags deres planlagte tre shows til Open by Night på Torvet.

- Det er noget ud over det sædvanlige. Normalt ville man aflyse sådan et show, men det er altid en sikkerhedsmæssig vurdering, siger manager ved FMX Danmark, Christian Morgen Larsen, der stod bag eventet.

Han fortæller, at man tog nogle ekstra sikkerhedsmæssige forbehold ved at lægge tæpper ud forskellige steder, så underlaget ikke blev glat, og ved at gøre afstanden til tilskuerne lidt længere.

- Når vi startede motorerne, kom der mange tilskuere, og vi vil altid gerne levere. Vi har ikke haft en aflysning endnu, siger Christian Morgen Larsen.

Showsene blev dog kørt med en smule forsinkelse.

- Vi prøvede at få det timet mellem haglvejret, siger manageren og tilføjer:

- Kørerne kørte fuld distance og lavede de planlagte shows.