Sognepræst har fået nyt embede

Sognepræst ved Sunds Kirke, Sigrid Marcussen, forlader embedet i Sunds med udgangen af april, for at tiltræde et embede på Djursland

20. april 2019, 10.22
2 af 2 Den canadiske country-sangerinde Karree J. Phillips synger country- og gospelsange i Sunds Sognegård. Foto: PR-foto

Sunds Sigrid Marcussen har været ansat i Sunds siden 1. september 2014 i en 50/50-stilling, hvor den ene halvdel af stillingen omfattede pastoratet Sunds, Haderup, Feldborg, Grove, Simmelkær og Ilskov, mens den anden halvdel omfattede stillingen som stiftspræst for Medie og Kommunikation ved Viborg Stift.

Ved nedlæggelsen af denne stilling overtog Sigrid Marcussen vikaropgaven i forbindelse med præsteskiftet i Haderup/Feldborg pastorater, men nu har hun fået muligheden for at få et ønske opfyldt.

- Jeg rejser på ingen måde fra Sunds, fordi jeg er træt af at være i Sunds. Jeg har haft det super godt i Sunds og har følt mig hjemme og velkommen fra dag et. Når jeg så alligevel vælger at rejse, er det, fordi jeg har fået et 100 procent sognepræsteembede. Og det ønske er lige det ene ønske, jeg ikke kan få opfyldt i Sunds, fortæller Sigrid Marcussen, som har fået embede i Fornæs pastorat med primær tjeneste i Grenå Sogn.

Selvom Sigrid Marcussen skifter job, vil det ikke få betydning for de kommende konfirmander, for hun gennemfører de planlagte konfirmationer 17. maj i Sunds kirke.

Kirkefrokost og koncert

Søndag 28. april er der sædvanlig gudstjeneste i Sunds Kirke, men efterfølgende indbyder menighedsrådet til kirkefrokost i Sognegården, hvor der bliver lejlighed til at sige farvel og tak til Sigrid Marcussen.

Efter kirkefrokosten indbyder menighedsrådet ligeledes til »matiné« - en lille eftermiddagskoncert, hvor den canadiske country-sangerinde Karree J. Phillips synger country- og gospelsange.

Karree J. Phillips er født og opvokset i Canada, hvor hun begyndte sin musikalske karriere med »The New Canadian Sweethearts« med Bob Regan, som har ført hende rundt i hele Canada og USA med mange koncerter i flere år.

Der er gratis adgang til både kirkefrokost og efterfølgende matiné.