2 timer og 12 minutters kørsel for at komme på skadestuen!

Udgivet:21. januar 2022, 10.57

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af Hans Christensen. Grønningen 21
Troldhede, formand for Ældrerådet i Ringkøbing-Skjern Kommune

NEDLUKNING Ældrerådet i Ringkøbing Skjern Kommune vil gerne bakke op om protesten over endnu en midlertidige nedlukning af akutklinikken i Ringkøbing.

Sygeplejerskerne i Herning og Holstebro knokler nu løs blandt andet på grund af corona og lønkonflikt med mere. Det har vi fuld respekt for.

Det kræver ekstra hænder, hvorfor regionen blandt andet i længere tid har lukket akutklinikken i Ringkøbing, som normal er åben til klokken 22 hver dag.

Bemandingen i Ringkøbing er to sygeplejersker, en radiograf, som tager røntgenfotos. Altså: Personalet tre i alt, hvoraf den ene ikke er sygeplejerske, skal bruges andre steder.

Derfor er der ingen vej uden om: Borgerne henvises til Herning Sygehus.

Igen må vi her langt ude vestpå tage skraldet. Hvis man for eksempel kommer galt af sted i Hvide Sande, tager det »kun« 1 time og 6 minutter til Herning Sygehus. Altså frem og tilbage 144 kilometer og 2 timer og 12 minutter.

Nu vil nogen sige: Det er vel ikke så slemt, når man har en bil.

Men langtfra alle har denne mulighed. Hvad med den enlige mor, som har et sygt barn og ingen bil. Eller en ældre mand eller kvinde, som ikke mere er i stand til at køre bil.

Har regionen tænk på, hvad beløbet løber op i med Flextrafik, som man ikke sådan her og nu kan få fat i eller en taxa, som absolut heller ikke hænger på træerne i vort tyndt befolkede områder. Foruden de store menneskelige omkostninger?

Det ville ingen andre finde sig i. Kun os helt mod vest - eller vil vi?

Oven i er det jo ikke første gang, at regionen lukker Ringkøbing ned for at bruge to sygeplejersker andre steder! Tvivler på, at to sygeplejersker kan redde bemandingspresset andre steder.

Selvfølgelig kan vi stadig ringe til lægevagten og en kørende lægevagt fra et større område kunne komme forbi, hvis de mener, at det er nødvendigt. Men siger lægevagten nej til et besøg, så er der ingen vej uden om: En tur til Herning.

Med flere nedlukninger i Ringkøbing kan man ikke lade være med at frygte, om det her ender med til sidst at bliver dødsstødet til de små akutklinikker som Ringkøbing.