Formidabel formiddag på biblioteket: Flere stole måtte bæres ind

Musikalsk sammenskuds­gilde på biblioteket spændte fra Jeppe Aakjær til Mozart og demonstrerede, hvad kulturen også kan

18. marts 2019, 08.11

Koncerten begyndte med »små følsomme og sprøde pigestemmer«, der sang »Lille Idas forårsvise« og »Rapanden Rasmus«. Foto: Henrik Ole Jensen

herning På overfladen kunne det ligne endnu et arrangement på biblioteket i Herning. En koncert fra platformen med publikum, der bredte sig ud i det sædvanlige gangareal. Men det var absolut mere end det, som mødte det formiddagsfriske publikum lørdag. Det var et eksperiment for åbent tæppe, og så var det en opvisning i, hvad kultur også kan.

Det eksperimentelle bestod i, at man lod musikalske enheder, der normalt ikke arbejder sammen, stå for en times sang og musik.

Aktørerne var Herning Korforening, MidtVest Børnekor og Ensemble MidtVest. Altså både unge og voksne, amatører og professionelle. Man kan sige, at det var kontraster, der mødtes. Man kan også sige, at det var et arrangement, hvor man rakte hånden ud til hinanden, på tværs af musikalsk opdragelse og generationer.

Gad vide, hvor mange der kommer til en sådan koncert? havde man spurgt sig selv på biblioteket, for det var jo ukendt land, man begav sig ud i.

Dog havde man vurderet, at det nok var en god ide at flytte de normale tidsskriftshylder, der afgrænser platformen for at lave en form for koncertopstilling med stole ud midt i gangarealet. Pladserne blev hurtigt optaget, og der måtte bæres flere stole ind.

Stolte rødder...