112

Opmærksomheds-kampagne får politiet til at dele video: Betjent bliver kørt ned på Herning-motorvejen

»Kør bil, når du kører bil«, lyder budskabet fra Midt- og Vestjyllands Politi, der i denne uge har ekstra fokus på bilisternes opmærksomhed

Udgivet:16. november 2022, 15.10

Læsetid:3 minutter

Foto: Politiets video

HERNING I denne uge har Midt- og Vestjyllands Politi ekstra opmærksomhed rettet mod dem, der ikke er så opmærksomme i trafikken. Det sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol af brugen af blandt andet håndholdt mobil. Og allerede i løbet af ugens første to dage, måtte politiet have bødeblokken frem 22 gange.

I årets første 10 måneder har Midt- og Vestjyllands Politi uddelt 1782 klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil bag rattet. Og i denne uge har politiet særligt fokus på netop de uopmærksomme trafikanter, der enten bruger håndholdt mobil under kørsel eller som taster eller skriver på sit smartwatch.

Se videoen herunder, hvor en betjent i maj sidste år bliver påkørt på Herning-motorvejen:

På Facebook skriver politiet om betjenten i videoen:

»Han var ude til et færdselsuheld på motorvejen. Ét spor var farbart. Ud over det, du kan se på videoklippet, markerede to skiltevogne, en uniformeret patruljebil og en civil patruljebil uheldet. Nu skulle vejen spærres helt, så Falckbilen kunne vende rundt og få den forulykkede bil flyttet. Vores kollega gik derfor hen for at bremse trafikken.

Bil 1 standsede. Bil 2 standsede. Bil 3 standsede ikke.

Bil 3 kørte op bag i bil 2, som blev skubbet op i bil 1, som blev skubbet over i vores kollega, der blev slynget op på forruden og derefter ned på asfalten. Det er det, du ser på videoen.

Vores kollega var efterfølgende sygemeldt i lang tid, men er heldigvis tilbage på arbejde og har det godt. Føreren af bil 3 fik efterfølgende en bøde for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed, som det hedder i færdselsloven. Det handler altså om det, vi i daglig tale kalder opmærksomhed.«

- I seks ud af ti dødsulykker i trafikken er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret. Det er vanvittig farligt ikke at have øjnene på vejen, når man kører bil. Når vi i denne uge har særligt fokus på netop problemet med uopmærksomhed er det naturligvis for at højne sikkerheden på vejene, fortæller politikommissær Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, der er leder af politikredsens operative færdselssektion, i pressemeddelelsen.

Og politiets indsats har allerede resulteret i flere sigtelser for uopmærksomhed. På kontrollens to første dage er 22 trafikanter blevet sigtet for anvendelse af håndholdt teleudstyr, der altså kan være eksempelvis mobiltelefon, tablet eller smartwatches. To af dem var cyklister, der kan se frem til en bøde, mens de sidste 20 var bilister, der kan se frem til et klip i kørekortet.

Uopmærksomhedskontrollerne i Midt- og Vestjyllands Politi sker i forbindelse med en landsdækkende kontrol og samtidig med, at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring og Pension og en række kommuner gennemfører kampagnen »Kør bil, når du kører bil«.

De målrettede kontroller i Midt- og Vestjyllands Politi fortsætter ugen ud.

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere