Queen lod sig krone i Boxen

Rocklegenderne var i storform i Herning

Udgivet:15. juni 2018, 23.25

Læsetid:4 minutter

Queen gav den fuld gas i Boxen. Foto: MCH/Tony Brøchner

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

Queen + Adam Lambert Fem stjerner

Kultur Queen leverede en konge-koncert, da de fredag aften besøgte Boxen i Herning.

Bandet har snart 50 år på bagen, men de virker absolut ikke, som om de behøver abdicere foreløbig. Lyden, energien og sceneshowet var topprofessionelt og medlevende.

Man kunne godt være en tudeprins og afvise, at det er den ægte vare, når afdøde Freddie Mercury er erstattet af en mand, der sluttede på en sekundær placering i et amerikansk talentshow for et årti siden. Men showmanden Adam Lambert tog selv brodden af den kritik, da han gik helt ud til publikum og spurgte om ikke, at der var mange, der lige nu sad og sagde til sig selv, at »ham der han er godt nok ikke nogen Freddie...«. Og så gav han selv svaret: »No shit. Der er kun en rockgud som Freddie. Jeg er bare en heldig knægt, der har den bedste VIP-plads i salen. Og så er jeg kæmpe Freddie-fan!«

Så var han ligesom en af os.

Som en anden prinsesse på ærten vil man dog naturligvis savne Freddie Mercurys stemme uagtet, at de andre bandmedlemmer leverer 100 madrasser af vellyd, der gjorde alt for at skjule den afdøde forsangers kolossale betydning.

Fed fredag

Men nu kan man jo ikke gøre noget ved døden og skatterne i kongeriget, og Adam Lambert var faktisk aftenens positive overraskelse. Sidst de var i Boxen i 2015, lød dommen over ham, at hvis X-faktor-diktator Blachman havde været i salen, så havde han stemt Adam Lambert hjem. Måske fordi bandet dengang lod Freddie Mercury synge løs på storskærm ved en masse af numrene, så den stakkels Lambert hele tiden kunne se, hvilken gigant han forsøgte at stå på skuldrene af.

Denne aften lod man stort set den nye forsanger være sig selv - og det er altså med frække kommentarer, løse håndled, pink bukser og mintgrøn jakke - ikke noget ret mange tør troppe op med en fredag aften i Herning.

Og foresten fedt det var på en fredag, at de kom forbi. Når de andre tourbyer hedder Berlin, London, Rom og Madrid, så kunne man ikke fortænke bandet i at planlægge en stille tirsdag i Herning, men vi fik en fed fredag, og publikum var i den grad med.

Unødvendig oldschool

Eneste malurt i den lækre 24 retters royale middag var enkelte totalt oldschool-elementer. Hvornår han man sidst hørt en trommesolo? Men Roger Taylor kan dels sit kram, og dels har han skrevet numre som Radio Ga Ga, Its A Kind Of Magic og These Are The Days Of Our Lives, så vi tilgiver ham det.

Brian May gav også en guitarsolo, der var længere end flere af numrene. Unødvendigt, da vi sådan set havde opdaget, at han kan spille spade som ingen anden. Men er man manden bag Fat Bottomed Girls, We Will Rock You og Who Wants To Live Forever, så må man selvfølgelig selv bestemme. Det dræbte dog lidt af feststemningen, der heldigvis dukkede hurtigt frem igen, da bandet kunne slutte med de fire monster-numre Radio Ga Ga, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You og We Are the Champions - med Lambert iklædt stor kongekrone og guldtøj.

Som ovenstående antyder var der masser af hits i aftes. Bandet har vanvittige 50 sange, der har været i Top 30 på den engelske hitliste. Derfor kunne det også undre, at der - selv på en Ronaldo-aften - ikke var udsolgt. Måske kan Queen ikke længere interessere det halve kongerige, men hele Boxen elskede dem denne aften.

Setlisten i Boxen

Tear It Up

Seven Seas of Rhye

Tie Your Mother Down

Play the Game

Fat Bottomed Girls

Killer Queen

Don't Stop Me Now

Bicycle Race

I'm in Love With My Car

Another One Bites the Dust

Lucy

I Want It All

Love of My Life

Somebody to Love

Crazy Little Thing Called Love

Under Pressure

I Want to Break Free

Who Wants to Live Forever

Last Horizon

The Show Must Go On

Radio Ga Ga

Bohemian Rhapsody

We Will Rock You

We Are the Champions