Solbakken angriber mestrene: FC Mindreværdskompleks

FC Københavns manager, Ståle Solbakken, langer ud efter FC Midtjylland i et tv-interview

4. august 2020, 13.39

Ståle Solbakken anerkender, at FCM har vundet tre af seneste seks mesterskaber, men spørger, hvorfor tidshorisonten ikke ligeså godt kan være 10 eller 20 år. Seks år passer dog nøjagtigt med den periode, hvor Matthew Benham har været en del af FCM, og hvor Rasmus Ankersen har været formand. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD For to uger siden sagde FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, i et tv-interview med Eurosport, at FC København gerne må tro, at de var blevet mestre, hvis de havde haft færre skader og færre kampe, for det er kun en fordel for FCM, hvis københavner-klubben tænker sådan.

FCM-formanden sagde også, at magtbalancen i dansk fodbold har rykket sig fra, at FC København tidligere var den altdominerende faktor i dansk fodbold, til at magten nu er delt. Rasmus Ankersen pointerer i den anledning, at FCM og FCK begge har vundet tre af de seneste seks mesterskaber i Superligaen.

De udmeldinger reagerer FC Københavns manager, Ståle Solbakken, nu skarpt på i et tv-interview med selvsamme tv-kanal.

- Jeg tror fortsat, at der er størst sandsynlighed for - med den sæson Midtjylland har haft - at de havde trukket det længste strå, selv uden de skader, vi har haft. Så vi tager ikke noget fra Midtjylland. I modsætning til dem, så har vi lidt klasse. Altså vi er gode tabere, og vi er gode vindere, siger Ståle Solbakken til Eurosport og tilføjer:

- Jeg har set nogle af de ting, de har gjort. Det har været fuldstændig klasseløst. Hvordan de for eksempel opførte sig imod Brøndby i forhold til Tibbling-buddet, i forhold til hvad de kører på storskærmene, i forhold til hvad de udtaler sig om. De mangler bare den der...

- Og der er et ord som dækker det. Skal jeg sige det? Mindreværdskompleks. Ja, den klub kunne godt hedde FC Mindreværdskompleks.

- Du skal være en god vinder, og du skal være en god taber. De er ingen af delene, siger FCK-manageren.

I interviewet opremser Ståle Solbakken, hvordan han har oplevet perioden, siden han vendte tilbage til dansk fodbold og FC København i 2013. Han vurderer blandt andet, at FC København var igennem en større turnaround med stor succes.

Eurosport har offentliggjort interviewet med Ståle Solbakken på sin hjemmeside. Det kan findes lige her.

Interviewet med Rasmus Ankersen, der blev bragt 20. juli, kan ses her.